2009. december 29., kedd

Tovább tarol az Avatar!

Az IMAX Corporation és a 20th Century Fox ma hozta nyilvánosságra, hogy tovább tart az Avatar szenzációs pénzhalmozása a mozik kasszáinál, ugyanis december 25 és 27 között 179 IMAX teremben $8,8 milliót kaszált a film, ami 12%-a az eddigi $75,6 milliós amerikai  bevételének, és alig 3%-a a világ többi részéről származó termésnek.

Ha az Amerikán kívüli országok IMAX mozitermeit nézzük, ami szám szerint 70, és a hétvégén csak ezekben $3,6 milliót folyatott be a kasszákba, Lengyelországban és Japánban ráadásul rekordbevételt hozott. Az elkövetkező hetekben további 11 Kínában, valamint egy Argentínában található IMAX moziban is debütál a film. Ha összességében nézzük az Amerikán kívüli IMAX mozik bevételeit, akkor már csak ezekből $39 millió származik. Richard L. Gelfond, az IMAX egyik vezetője a következőképpen reagált a dologról:

A nézők egyértelműen az IMAX mozikat keresik, hogy így tapasztalhassák meg James Cameron új kasszasikerének élményét. A hétvége eredményei ismételten bizonyították, hogy ez a lenyűgöző film mennyire tetszik a mozilátogatóknak. Az Avatar jó úton halad, hogy a legnépszerűbb amerikai IMAX mozivá váljon.

Greg Foster, az IMAX cég elnöke a következőket fűzte hozzá:

Az, hogy alig 10 nap alatt, 249 moziban 39 milliós bevételt hozott a film egyértelműen bizonyítja, hogy a mozilátogatók megértették az Avatar IMAX-es élményének értékét. James Cameron, Jon Landau és a Lightstorm megalkották a film vízióját IMAX-ben, és örömmel látjuk, hogy a mozirajongók hihetetlen mértékben reagálnak erre a vízióra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból