2010. január 9., szombat

Az utolsó vonat Hiroshimából

James Cameron szerezte meg Charles Pellegrino nemsokára megjelenő The Last Train from Hiroshima: The Survivors Look Back (Az utolsó vonat Hiroshimából: A túlélők visszatekintése) című regényének opciós jogait.

Decemberben, mikor az Avatar promóciós körútján járt Cameron, felkereste Tsutomu Yamaguchit, a Hiroshimát és Nagasakit ért bombázás utolsó túlélőjét, aki sajnálatos módon hétfőn hunyt el 93. életévében.
Az alábbiakban a könyv hivatalos ismertetője olvasható:

Az atomtámadás túlélőinek elbeszélései, valamint a törvényszéki archívum alapján Charles Pellegrino pontos képet fest a kétnapos atomtámadás történéseiről és következményeiről, melyek örökre megváltoztatták a földi életet.
Az utolsó vonat Hiroshimából szemléletes leírásának köszönhetően az olvasó teljesen bele tudja élni magát az eseményekbe, mindezt elegáns prózai stílusban elmesélve. Charles Pellegrino kutatásainak, valamint a túlélőkkel lévő közeli kapcsolatának köszönhetően a valaha készült leghitelesebb és legmegkapóbb leírást olvashatjuk.
A könyv a szemtanúk, a japán lakosok, és az amerikai pilóták elbeszélései alapján készült. Harminc ember tudta, hogy Hiroshimából Nagasakiba kell menniük, ahová épp időben érkeztek meg, hogy túléljék a második atomrobbanást. Tsutomu Yamaguchi az egyetlen ember, aki látta, és túlélte mindkét katasztrófát. A második bomba hatására a lépcsőház, melyben Yamaguchi néhány társával tartózkodott berobbant, ami a romok közé repítette őket, ami fedezéket nyújtott nekik, miközben az épület a föld színével vált egyenlővé.
Pellegrino lenyűgöző történetek összefűzésével mutatja be, mi történt Hiroshimában és Nagasakiban, és miért.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból