2010. január 14., csütörtök

Christopher Nolan az Inceptionről

Az idei nyár egyik legnagyobb dobásának egyértelműen a Christopher Nolan rendezésében készülő Eredet (Inception) ígérkezik, ami július 16-án mutatkozik be az amerikai (és remélhetőleg hazai) mozikban. A Hero Complex Blog természetesen erről faggatta a rendezőt, aki azt is elárulta, hogy a film egy negyedik dimenzióba repít el minket:

A James Bond filmeken nőttem fel, és imádtam őket, akárcsak a többi kémfilmet, a maguk precizitásával. Mi is erre törekedtünk, nemcsak földrajzilag, hanem térben és időben is. Ezért került ilyen sokba a film, mert azt szerettük volna, hogy aki megnézi, úgy érezze, hogy egy negyedik dimenzióba nyert betekintést.

Nolan azt is elárulta, hogy az Eredet jelentette a legnagyobb kihívást eddigi karrierje során:

Ez volt életem eddigi legnagyobb kihívása. Szerettünk volna egy komoly történetet elmesélni, ami jól illik egy ilyen kaliberű filmhez, ez volt az eddigi legnagyobb szabású mozi, amiben részt vettem. A Sötét Lovagban is nagyon széles skálán mozogtunk, ezt most még tovább szélesítettük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ahogy korábban is mondta: mindig önmaga meghaladására törekszik. Egy filmrendező sem volt nálam ezelőtt, akinek a neve és alapötlete önmagában húzóerőt jelentett volna. A 8. filmje már a Denevérember-trilógia záródarabja lesz.

L Angelus

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból