2010. január 1., péntek

Értékelés: Derült égből szerelem (Love Happens)



Dr. Burke Ryan (Aaron Eckhart) elveszíti feleségét, és ez motiválja egy könyv megírására, ami segít túltennie magát hajdani kedvese halálán. Előadásokat kezd tartani, ahol embereken segít lelkileg, és egy napon itt fut össze Eloise Chandlerrel (Jennifer Aniston), akit jelenlegi párja megint megcsalt. Első találkozásuk alkalmával már érezhető a kettejük között kibontakozó vonzalom. Később próbálnak randizni, de a hölgy partnernek rá kell jönnie, hogy Ryan még nem tette túl magát kedvese halálán. Lehetséges, hogy egy váratlan pillanatban megtörténik az a bizonyos dolog?

Eckhart felvillantja tehetségét a romantikus filmek terén is, és azt kell, mondjam, sikerült is neki. Csak a két húzónév miatt mentem be moziba, Aniston ugyebár már bizonyított nekünk számtalanszor, szóval ő nem volt téma. Eckhartról viszont azonnal A sötét lovagbeli (The Dark Knight) szereplése jutott eszembe, jó volt kicsit ilyen téren is látni. Igaz a film nem nagyon mutat újat történet terén sem, mégis szerethető. Burke Ryan esete pedig olyannyira tipikus, hogy mindenkin próbál segíteni, míg magán nem tud.

Romantikus filmek kibeszélésében sosem voltam valami jó, itt nem lehet írni a látványról, az effektekről, úgyhogy nem is húzom tovább a sorokat unalmas szavakkal. Közepesre sikeredett a film, azaz 10/6-os kategóriába sorolnám. Hölgyeknek erősen ajánlott, nem egy kínlódós romantikus film, igaz messze van még tőle, de a P. S. I Love You-hoz tudnám hasonlítani. Ja, még így zárásként annyit, hogy néha jól megnevettetett és elmosolyodtam időnként.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból