2010. január 15., péntek

Értékelés: Doctor Parnassus és a képzelet birodalma (The Imaginarium of Doctor Parnassus)

Színházi társulatával utazó Doctor Parnassus feledhetetlen lehetőséget kínál közönségének. Ugyanis aki átlép, varázstükrén a földi életből egy olyan képzeletbeli fantasztikus világban találja magát, aminek csak fantáziájuk szabhat határt. Viszont e mágia mögött sötét titok lappang, ugyanis Parnassus még pár száz évvel ezelőtt fogadást kötött az ördöggel, aminek köszönhetően halhatatlansággal lett felruházva. Viszont, semmi sincs ingyen, mint ahogy ez sem, és az ördög kiszemeltje Parnassus lánya, Valentina, akiért eljön, amint tizenhatodik életévét betölti. A határidő a nyakukon van, ezért a mágus újabb egyezséget köt, az nyer, aki hamarabb megszerez öt lelket.

Hát, izé, nem volt rossz, de a jó nem ilyen! Többet vártam a filmtől, ugye köztudott, hogy ez volt Heath Ledger utolsó félig elkészült filmje, és három neves színész barátja, Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrel ugrott be olykor helyére. Ezért adok is egy pontot, ugyanis jól sikerült a helyettesítés, még egy pont azért, mert Johnny Depp hozta a tőle megszokott zseniális figurát, és még két pontot ér az, amit kiötlöttek látványügyileg. Az én szememben Ledger utolsó filmje A sötét lovag (The Dark Knight).

Most jöjjenek a negatívumok, amiből bőven volt, véleményem szerint nem sikerült keverniük a képzelet birodalmát és napjainkat. Durva volt, ahogy Londonban egy szekérrel mászkálnak, és ahogyan haladnak a semmibe. Párszor ránéztem az órámra is, ami már nem jelent jót egyik filmnél sem, tehát amikor nem a képzeletbeli birodalomban voltunk, dög unalom volt, ott is csak azért kaptam fel a fejem, mert annyira extrém dolgok voltak megvalósítva, amit nem láthatunk minden nap. Felnőtt mesének készült, de nem a minőségiek közé sorolnám. Nem tetszett a címszereplőnk viselkedési módja, valahogy egy ilyen karaktertől nem ezt várja el az ember.

Tehát a fent felsoroltak miatt 10/4-es kategóriába sorolnám, ezért most nem kell rám haragudni, egyszerűen nem ér többet. Még egy dolog, amivel picit megfogtak, hogy ne csak rosszakat írjak, tetszett a „Riverdancer” elnevezés, azaz folyótáncos, de ez spoiler, úgyhogy aki nézi a filmet, az úgyis rájön, mire gondolok.

2 megjegyzés:

függő írta...

Még annyi érdekesség, hogy 9-en voltunk a moziteremben, ebből 5-en a mi társaságunk, szóval ennyire nem győztek meg senkit a bemutatóval?

Luke írta...

Most írjam, hogy Az Informátoron egyedül voltam, a Chérin meg négyen voltunk?:D Egyébként, azért a Parnassus beindul majd szerintem, hétvégén biztos többen mennek majd.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból