2010. január 15., péntek

James Cameron az Avatar folytatásfilmről

Az Entertainment Weekly tájékoztatása szerint James Cameron már az első rész forgatása közben elkezdte tervezgetni az Avatar 2 történetét:
Már kezdettől fogva meg volt egy történetszál a fejemben, néhány jelenet ezért is került be az Avatarba, mert azok vezetnek majd el a folytatásfilm történetéhez. Logikus, hogy 2-3 filmben gondolkozunk, a számítógéppel létrehozott fák, növények, teremtmények, a karakterek kidolgozottsága, egytől egyig rengeteg időt vettek igénybe, vétek lenne, ha nem használnánk fel őket újra.

Sam Worthington már le is szerződött a második részhez, sőt, az Entertainment Weeklynek elküldte a saját vicces ötletét a folytatásfilmhez:
Jake-nek le kellene vetnie az avatarját, jól meghíznia, és elpuhulnia, és arra utasítania Neytirit, hogy hozzon neki egy sört.

A film jelenleg $1,42 milliárdos világszintű bevételnél tart, melyből csak Amerikában $445,7 milliót zsákolt be, így felnőtt minden idők negyedik legjövedelmezőbb filmjének hazáján belül. Ugyanis olyan filmek mögé került, mint a Csillagok háborúja ($460,9 millió), A sötét lovag ($460,9 millió), és a szintén James Cameron alkotta Titanic ($600,8 millió).

Az első rész eredeti forgatókönyve itt sasolható, sajnos angolul. (Ha lesz magyar, biztos megvevős, kíváncsi vagyok rá.)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Meg azt is hozzátenném, hogy néha úgy fordítasz, hogy fogalmad sincs miről van szó. Párszor pedig nem is nézel utána a dolgoknak.
Az Avatarnak lesz folytatása, igen, nem kell minden nap leírni. A második, nem a negyedik legjövedelmezőbb, a negyedik legtöbbet termelő igen, de nem legjövedelmezőbb.
Figyeljetek oda erre is, kösz, elég zavaró. Olyanok is látogathatják az oldalt, aki valamennyire otthon van a hírekben.

Luke írta...

Ezt azért ne mondd, mert mindig átnézem, amit fordítok, 10 év angol tanulás után azért törekszem arra, hogy ne fordítsak félre semmit, ha valamit nem értek, annak meg utána nézek, úgyhogy azt ne mondd, hogy lövésem sincs semmiről, mert nem igaz. Azt, hogy lesz Avatar 2 még egyszer nem írtuk le, mostanában szó sem volt a filmről a Box office-t leszámítva. A legjövedelmezőbb meg ugyanazt jelenti, mint a termelő, csak a termelést kifejezést nem szoktuk filmekre használni. Ha nem tetszik az oldal, akkor meg nem kell idejönni, mert mint írtad Te megérted angolul is a híreket.

függő írta...

no comment >>> :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból