2010. január 21., csütörtök

Értékelés: Pokoli édenkert (A Perfect Gateway)


Egy fiatal forgatókönyvíró és újdonsült merész felesége nászútra utazik a Hawaii szigetek béli Oahu-ra. Meseszép a hely, minden földi ember vágya, hogy ilyen helyen töltse szabadidejét, Oahu felé menet helyi stopposokkal futnak össze, akikkel össze is balhéznak. Útközben megállnak egy kis boltnál, ahol egy újságcikk kerül a szemük elé, miszerint, ahová ők is tartanak, néhány ember brutális gyilkosság áldozata lett. Útjukat egy fiatal pár keresztezi, akikkel mennek tovább, viszont a két pár teljesen különbözőnek mutatkozik, de ez vajon így van valójában is? Ugyanis egyikük szörnyű titkokat rejteget, és már semmi nem számít, csak a kaland túlélése!

Szeretem az ilyen turista horrorokat, nekem valahogy fekszik ez a tengerpart, és ott aprít valaki/valami. Hawaiira repítenek el minket a készítők, a főszereplők között ott van Milla Jovovich, Timothy Olyphant (Hitman), Steve Zahn (Sunshine Cleaning) és Kiele Sanchez is. Mindannyian nagyszerűen alakították karakterüket, Jovovich személyes kedvencem a Resident Evil óta, jó volt őt újra a vásznon látni. A Resident Evil: Afterlife előtt az Amerikában jelenleg is futó The Fourth Kindban láthatjuk főszereplőként, valamint jövőre egy Stone című filmben alakít főbb szerepet Robert DeNiro és Edward Norton mellett.

Visszatérve a filmre egész kellemes csalódás volt, nem vártam tőle szinte semmit, bár jóformán a posztere már régebben megfogott. Végig szórakoztató a film, egyszer sem fullad unalomba. A helyszínek magukért beszélnek, egyből megéheztem egy ilyen nyaralásra. Láthatunk meztelen nőket napozni, kigyúrt helybéli férfiakat, tehát nem sajnálták a készítők az efféle dolgokat sem, de ez illik is a filmhez, sőt, kell! A meglepetés erejével is hat ránk a film olykor, a visszatekintések megvalósítása is tetszett, de erről nem írok bővebben, mert spoileres.

A végére a csavar, amire senki nem számított engem is nagyon meglepett, és egyben fel is dobta az amúgy sem unalmas filmet. Harcokban sem kell szűkölködni, jó, nem fognak benne végig aprítani agyatlanul, de amennyi jutott bele, az elég és izgalmasra is sikeredett. Nem tudok rá kevés pontot adni, nekem 10/7-es szórakozást nyújtott, részben a helyszínnek, részben a főszereplőknek köszönhetően. Ilyen filmekből még jöhet, de csak óvatosan!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból