2010. január 16., szombat

Golden Globe 2010- A legjobb férfi főszereplő- dráma kategória

Szintén a dráma kategória jelöltjei jönnek, csak ezúttal az uraknál. Tavaly Mickey Rourke kapta a díjat a Pankrátorért.

Colin Firth: Számomra a kategória legnagyobb (kellemes) meglepetése Colin ittléte, ugyanis az utóbbi időben jobbára csak vígjátékokban láthattuk őt, az A Single Man viszont úgy tűnik végre a kritikai elismerést is meghozhatja neki. Az idei az első jelölése.








George Clooney: A kategória legnagyobb esélyese, ez a 8. (!) jelölése, melyből eddig kettőt váltott díjra (Ó, testvér, merre visz az utad?, Syriana). Ezúttal az Egek ura (Up in the Air) hozta meg számára a jelölést.









Jeff Bridges: A rutinos színésznek az idei a 4. jelölése, az elsőt még 1985-ben kapta. Ezúttal a Crazy Heartban nyújtott alakításával érdemelte ki, hogy itt lehessen, melyben egy lecsúszott country zenészt alakít.









Morgan Freeman: Az idei az 5. jelölése, eddig egyet sikerült díjra váltania, még 1990-ben a Miss Daisy sofőrjéért kapott jelölését. Ezúttal az Invictus okán van itt, melyben Nelson Mandelát alakítja.









Tobey Maguire: A kategória legfiatalabb tagjának ez az első jelölése, a Brothersben nyújtott alakításával érdemelte ki. Győzelme nagy meglepetés lenne a riválisokat figyelembe véve, de persze neki is 20% az esélye.







  • függő tippje: George Clooney
  • Luke tippje: George Clooney
  • függő kis kedvence: George Clooney
  • Luke kis kedvence: Jeff Bridges
  • függő nagy hiányzója: Viggo Mortensen (The Road, látatlanban)
  • Luke nagy hiányzója: Llúis Homar (Megtört ölelések)
A tippünk az a valaki, aki a várakozások alapján a legesélyesebb lehet a díjra, a kis kedvenc az a valaki, akinek a legszívesebben adnánk a díjat, a nagy hiányzó pedig az, akinek szerintünk helye lenne a kategóriában, de valamiért nem fért be.

    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése

    Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból