2010. január 16., szombat

Golden Globe 2010- a legjobb női főszereplő- vígjáték/musical kategória

Elérkeztünk a következő kategóriához, melyben a viccesebb oldalukról bemutatkozó hölgyeké a főszerep. Tavaly Sally Hawkins nyerte a kategóriát a Hajrá boldogságban nyújtott alakításáért.

Julia Roberts: A 42 éves színésznőnek az idei a hatodik jelölése, az eddigi ötből hármat (!) sikerült díjra váltania. Ezúttal a Kettős játék (Duplicity) hozta meg számára a jelölést, melyben Clive Owen oldalán domborít.









Marion Cotillard: A francia szépségnek az idei a második jelölése, 2008-ban a díjat is megkapta a Piafért. Idén a Kilenc című musicalben nyújtott alakítása okán van itt, és könnyen lehet, hogy hamarosan kettőből kettőre módosul Golden Globe jelöléseinek és győzelmeinek száma.







Meryl Streep: Már én magam is írtam a blogon, hogy Meryl Streep egyszerűen minden szerepében zseniális, és úgy tűnik, ezt a Golden Globe illetékesei is így látják, ugyanis idén két jelölést is kapott, méghozzá mindkettőt ebben a kategóriában! Az idei kettővel együtt immár 21-szeres (!!!) jelöltnek mondhatja magát, eddig hat díjat nyert. Idén a Julie és Julia, valamint az Egyszerűen bonyolult révén van itt.






Sandra Bullock: Sandra szintén dupláz idén, bár ő a másik jelölését a tegnap már említett dráma kategóriában kapta a Blind Side-ért. Ebben a kategóriában a Nász-ajánlat révén érdekelt.









  • függő tippje: Marion Cotillard
  • Luke tippje: Meryl Streep (Julie és Julia)
  • függő kis kedvence: Marion Cotillard
  • Luke kis kedvence: Marion Cotillard
  • függő nagy hiányzója: nincs
  • Luke nagy hiányzója: Amy Adams (Julie és Julia)
A tippünk az a valaki, aki a várakozások alapján a legesélyesebb lehet a díjra, a kis kedvenc az a valaki, akinek a legszívesebben adnánk a díjat, a nagy hiányzó pedig az, akinek szerintünk helye lenne a kategóriában, de valamiért nem fért be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból