2010. január 16., szombat

Golden Globe 2010- a legjobb férfi főszereplők- vígjáték/musical kategória

Jöjjön az előző poszt folytatása az urakkal. Tavaly Colin Farrell nyert az Erőszakikban (In Bruges) nyújtott alakításáért.

Daniel Day-Lewis: Az 53 éves színésznek ez a hatodik jelölése, díjra azonban csak egyetlen egyet sikerült váltania: 2008-ban a Vérző olajban nyújtott alakításáért. Ezúttal Marion Cotillardhoz hasonlóan ő is a Kilenc okán kapta meg jelölését, és reménykedhet, hogy sikerül megszereznie második Golden Globe díját, két Oscarja mellé.








Joseph Gordon-Levitt: A 29 éves Los Angelesi születésű színésznek ez az első jelölése, melyet a (500) Days of Summerben nyújtott alakításával érdemelt ki. Győzelme kissé meglepő lenne, de koránt sem biztos, hogy ő indul a legrosszabb esélyekkel.









Matt Damon: Mattnek az idei a negyedik jelölése, eddig egyet sikerült díjra váltania, méghozzá 1998-ban Ben Affleckkel közösen vehette át a szobrot a Good Will Hunting forgatókönyvéért. Idén Az informátorban nyújtott alakításával szerezheti meg első Arany Glóbuszát színészként.









Michael Stuhlbarg: Mint derült égből villámcsapás úgy érhette magát Michaelt is ez a jelölés, ugyanis első igazán komoly filmjével, az A Serious Mannel érte el. Egyértelműen nem ő a kategória esélyese, de a kezdők szerencséjében azért bízhat.









Robert Downey Jr.: Mr. Downeynak Matt Damonhoz hasonlóan ez a negyedik jelölése, eddig kettőt sikerült díjra váltania: 1994-ben a Short Cutsért az egész stábbal megosztva kapta meg a díjat, 2001-ben pedig az Ally McBeal című sorozatban nyújtott alakításáért. Ezúttal a Sherlock Holmes révén van itt, melyben ő alakítja a címszereplőt.






  • függő tippje: Robert Downey Jr.
  • Luke tippje: Daniel Day-Lewis
  • függő kis kedvence: Robert Downey Jr.
  • Luke kis kedvence: Matt Damon
  • függő nagy hiányzója: nincs
  • Luke nagy hiányzója: Brad Pitt (Becstelen Brigantyk)
A tippünk az a valaki, aki a várakozások alapján a legesélyesebb lehet a díjra, a kis kedvenc az a valaki, akinek a legszívesebben adnánk a díjat, a nagy hiányzó pedig az, akinek szerintünk helye lenne a kategóriában, de valamiért nem fért be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból