2010. január 12., kedd

Pókember 4 helyett teljes reboot

Vagyis a legújabb hírek szerint nem tervezgetik tovább a Pókember 4. részét (Spider-Man 4), hanem inkább újraindítják a franchise-t. Ezt a hírt maga a stúdió hozta nyilvánosságra, hogy a filmből nem lesz semmi. Sőt már a bemutató dátumát is eldöntötték, hogy mikor kerül bemutatásra a szóban forgó reboot film, ez pedig 2012-ben válik esedékessé.

A Columbia Pictures és a Marvel ma jelentette be, hogy a tervezett folytatásfilm helyett inkább James Vanderbilt forgatókönyve alapján viszik tovább a szuperhős történetét. A szkripit a tinédzser Peter Parkerről szól, akinek kamaszkori problémáival és szuperhőssé válással is meg kell majd küzdenie.

Amy Pascal, a Sony alelnöke így kommentálta a helyzetet:
Egy évtizeddel ezelőtt kezdtük meg utazásunkat Sam Riami és Tobey Maguire társaságában, és három Pókember filmet készítettünk el együtt, melyek új szintre emelték a szuperhős filmeket. Mikor belekezdtünk, senki nem gondolta volna, hogy ekkora sikereket fogunk elérni, és most lehetőségünk van újraindítani a franchise-t, és megismételni ezeket a sikereket. A serdülő, szuperképességekkel rendelkező Peter Parker karaktere az, ami miatt rajongók generációi szeretik ezt a történetet. Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy ismételten visszatérhetünk Peter serdülőkorához, és szeretnénk továbbra is együtt dolgozni a Marvel Stúdióval, Avi Araddal és Laura Ziskinnel.


Sam Raimi véleménye:
Egy életre szóló élmény volt, hogy a Pókember franchise-on dolgozhattam. Miközben a negyedik részt tervezgettük, a stúdió egy egyedülálló lehetőséget kapott, hogy újraindíthassák a szériát, és biztos vagyok benne, hogy remek munkát fognak végezni.

Matt Tolmach a Columbia Pictures elnöke így vélekedett:
Nagyszerű munkakapcsolat és barátság volt köztünk Sammel és Tobeyval, és az évtized nagy részét azzal töltötték, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák. Ez egy keserédes pillanat a számunkra, mert nagyon nehéz szívvel helyezzük más kezébe a franchise-t, tudom, hogy sorsfordító nap a mai. Ez egy új kezdet, és rettenetesen izgatottak vagyunk a továbbiakat illetően. Avi és Laura elképzeléseinek hála pontosan tudjuk, mit szeretnénk kihozni a történetből, és már alig várjuk, hogy 2012-ben megoszthassuk majd ezt a közönséggel is.

Michael Lynton a Sony elnöke és vezérigazgatója a következőket mondta:
A Pókember mindig is nagyon fontos volt a Sony számára, és egy ilyen új kezdet nagyon komoly felelősségvállalással jár a részünkről. Mindig úgy véltük, hogy a történet az elsődleges, abból ered maga a rendezés, és emellett továbbra is kitartunk, és a legnagyobb tisztelettel nyúlunk majd az alapanyaghoz, hogy a rajongók és a mozilátogatók azt kapják, amit megérdemelnek: a legjobbat.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát én nem bánnám a reboot-ot!

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból