2010. január 19., kedd

The Red Baron trailer

Elég sok ismerős arccal teli a bemutató, részemről várós a film, kíváncsi vagyok mit hoznak ki egy, az 1900-as évek elején játszódó filmből.
Főbb szerepekben: Matthias Schweighofer, Til Schweiger, Lena Headey, Joseph Fiennes, Maxim Mehmet, Hanno Koffler, Volker Bruch.

A történetről röviden: 1916, Európa. Baron Manfred von Richthofen (Matthias Schweighofer) 24 éves fiatalember, a német légierő egyik pilótája. Az emberek rettegnek az ellenség csapásától, köztük a szövetségiek kanadai pilótájától, Roy Browntól (Joseph Fiennes). Baron és tiszttársai, Voss (Til Schweiger), Sternberg (Maxim Mehmet) és Lehmann (Hanno Koffler) hadnagy a légi ütközeteket gyakorlatilag egyfajta sportként élik meg, és ajándékként is, mivel így nem kell végignézniük az alattuk lévő csatamezőkön zajló mészárlást.

A repülőjére festett kihívó vörös festék miatt a Red Baron (Vörös Baron) becenevet kapja, és ezzel válik világszerte ismertté, honfitársai szemében pedig a büszkeség és a remény jelképévé. A politikai vezetés azonban visszaél ezzel, és saját propagandájuk népszerűsítésére használják őt fel. Mindaddig, amíg bele nem szeret az ápolónő Käte-be (Lena Headey), aki felnyitja a szemét, és ráébreszti, hogy a háború nem csak az ellenfelek legyőzéséről szól. Baronra végül az ellene irányuló propaganda jelenti a legnagyobb veszélyt a szörnyű háború közepette.

Csapattársai elvesztése és háború borzalmai felett érzett mélységes dühe miatt végül ismét felszáll, de egy katonának bármelyik küldetése könnyen az utolsóvá válhat.



Még így utólag annyit a filmről, mivel 2008-as, biztos lehet külföldről rendelni, úgyhogy ha erre ráveszem magam, és sikerül is, akkor majd írok róla.
Trailer:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból