2010. január 28., csütörtök

Szökőhév

Szökőhév (Leap Year)

Anna (Amy Adams) és Jeremy (Adam Scott) már négy éve járnak együtt, így érthető, hogy a hölgy szeretné, ha párja megkérné a kezét. Miután az egyik vacsorájukon Jeremy bejelenti, hogy valamivel szeretné meglepni Annát, a lány azt reméli, végre eljött a nagy pillanat, Jeremy azonban csak egy fülbevalót vett neki. Anna ezután a neten rátalál egy régi ír tradícióra, mely szerint a nőnek kell megkérnie választottja kezét, méghozzá a szökőnapon, február 29-én. Miután Jeremy épp Dublinban van üzleti úton, Anna úgy dönt, hogy utána megy. Azonban az út nem alakul zökkenőmentesen, és hősnőnk egy ír kisvárosban reked, ahol Declan (Matthew Goode) a kocsmáros/szállodás/taxis egy személyben, és végül vállalkozik is rá, hogy elvigye Annát a fővárosba, de ez az utazás mindkettőjük számára tartogat még meglepetéseket…

A romantikus vígjátékoknak megvannak a sajátos, kötelező stílusjegyei, így például az, hogy a történet rém egyszerű, és a fordulatok ellenére is legkésőbb tíz perc után rájövünk, hogy mi lesz a film vége. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen ezt is lehet szórakoztató, szerethető köntösben tálalni, és a Szökőhévnek ez sikerül is. Ehhez mindenek előtt szükség volt a jó színészekre, és a szerethető karakterekre, Amy és Matthew is maradéktalanul megfelel ezeknek. A másik nagyon jó húzás az volt, hogy Írországba helyezték a történetet, így egyúttal az ország szépségeiben, látványosságaiban is gyönyörködhetünk, és a film megnézése után könnyen kedvünk támadhat egy ír utazáshoz. Poénok közül is sikerült több mosolyra fakasztót is elhelyezni a történetben, így akik egy vidám másfél órás kikapcsolódásra vágynak, azoknak a Szökőhév teljesen jó választás. Ugyanakkor persze, mint már fentebb írtam itt is megvannak a tipikus romkom stílusjegyek, de ezeket is sikerült egész emészthető formában elsütni, bár természetesen a happy endhez vezető út ezúttal is meglehetősen klisés, de a végére azért sikerül egy poénnal ezt is úgy-ahogy elütniük.

A Szökőhév tehát nem váltja meg a világot, de kellemes másfél órás kikapcsolódást nyújt, ami elé akár többször is le lehet ülni unalmas estéken, akár a párunkkal együtt is. Ahogy a fentebbiekből már sejthető én jól szórakoztam a filmen, és biztos, hogy majd DVD-n is előveszem még párszor. Pontszámilag egy 7/10-est adnék rá.
Trailer:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból