2010. február 15., hétfő

Értékelés: Wallace & Gromit ’A Matter of Loaf and Death’

Ki ne ismerné ezt a klasszikus mesét? Két hősünk ismét egy malomban őröl pékségben süt. Kis vállalkozásuk jól üzemel, míg egy napon egy hölgyemény nem érkezik a városba, aki jómódú férfiakra hajt, és feleségül veteti magát, aztán később végez férjével, majd megkaparintja vagyonát. Ez a terv Wallace-szal is, akinek ott van védelmezője, Gromit, aki nem engedi ezt.

Kiskoromban is szerettem ezt a bugyuta gyurmafilmet, most meg újra elővettem, főleg az Oscar-jelölése miatt. Nekem még mindig ugyanolyan tudott maradni, mint anno és egy erős közepes rövidfilm. Nagy dolgokra nem kell számítani, kicsit csak a mai világunkat mutatja be, hogy akár ilyen is lehet. Wallace még mindig úgy kel, ahogy szokott, automatizált öltözködés, miegymás. Gromit pedig mindig helyben van, hogy ténykedjen, vagy épp életet mentsen. A gonosz elég tipikusra sikerült, de most itt ilyenekkel nem foglalkozunk, viszont elég jól adta a karaktert.

Kellemes félórányi időtöltés, bár már annyira nem kötött le, mint régebben, de 10/7-es osztályzatot bátran kiszórom neki.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

kövezzetek meg, KÉRLEK!!!!!!!!!!!!! ha ez 7es akkor én vagyok maga az atyaúristen de komolyan :-))) olyan marha jó lehet egy gyurmafilm, hogy megüti egy animációs film szintjét mi? na ne máááár.. wwwwááááááááá

függő írta...

Ott fent az Akadémiánál lehet panaszkodni, hogy hogy merték berakni az animációs RÖVIDFILM jelöltek közé :)
És igenis kategóriájában nem volt rossz.

Névtelen írta...

jah, de ha nem jelölik te sose nézed meg... kategóriájában nem rossz??? háth ja nem, kb a 2 évesek szintjén :D
még viccnek is rossz :)

függő írta...

Neked nem volt gyerekszobád? :P
És tényleg csak azért néztem meg, mert jelölték :)

Névtelen írta...

A Wallace & Gromit igenis jó gyurmafilm, én legalábbis nagyon csípem! Tény hogy nincsenek benne hatalmos poénok, de egy könnyed délutáni szórakozásra nagyon is alkalmas! Ja és igenis lehet jó egy gyurmafilm pl.: Csibefutam! Az elvitte a víz is jó, bár egy kicsit erőltetett. Szerintem egy 7-est simán megérdemel!

függő írta...

boci23
arra viszont kíváncsi lennék, hogy a fent leírt cselekményt mennyire fogja fel egy 2 éves :)
és ha belegondolsz, lehet hogy nem is azoknak szánták? Lehet!

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból