2010. február 25., csütörtök

Mindenki megvan

Mindenki megvan (Everybody's Fine)

Frank Goode (Robert De Niro) nyolc hónapja veszítette el feleségét, és azóta egyedül él békés, kertvárosi otthonában. Hamarosan itt a karácsony, és már alig várja, hogy együtt legyen négy gyermekével, akik az ország különböző pontjain élnek, és akiket a temetés óta nem is látott. Azonban mindegyiküknél összejönnek a dolgok, így kénytelenek lemondani apjuk meghívását. Frank viszont nem csügged, úgy dönt, ha a gyerekei nem tudnak eljönni hozzá, akkor ő megy el a gyerekeihez. Frank lelki szemei előtt azonban még mindig kisgyermekeit látja, ugyanis miután kirepültek a családi fészekből leginkább felesége tartotta velük a kapcsolatot, így Frank abban a hitben él, hogy mindnyájan valóra váltották álmaikat és boldogan élnek. De vajon tényleg így van ez?

Amerikában karácsonykor került mozikba a film, míg hozzánk csak most érkezett meg, de senki ne aggódjon emiatt, mert bár megjelenik az ünnep a filmben, nem ez a központi motívuma, ami egyúttal azt is jelenti, hogy aki egy karácsonyi vígjátékot szeretne megnézni, az ne a Mindenki megvant válassza, mert nem teljesen karácsonyi, és nem is teljesen vígjáték, hanem inkább egy road movie-ba oltott dramedy, amin helyenként azért el is lehet mosolyodni. A színészekről csak röviden írnék, Robert De Niro természetesen ezúttal is nagyon jól hozza a karaktert, tényleg elhisszük róla, hogy ő az a bácsi, aki leül mellénk a vonaton, és boldogan mesél gyermekeiről, miközben a fényképüket mutogatja, vagy éppen, azt ecseteli, hogyan vonta be PVC-vel a telefonkábeleket, egy szó, mint száz, ezúttal is nagyszerűen játszott. A gyerekeit Kate Beckinsale, Drew Barrymore és Sam Rockwell formálták meg, és az ő alakításaikról is csak dicsérően lehet szólni, ők is nagyon jól játszottak. A film első fele még mellőzi a komolyabb témákat, bár a felszín alatt már ekkor is megjelennek azért, de igazából a második 40-50 percben fordul át jobban drámába a film, de én ezt egyébként egyáltalán nem bántam. Kiemelném még a remek zeneválasztást, minden jelenethez sikerült a megfelelő számot kiválasztani, úgyhogy ezért is jár a piros pont.

Összességében tehát nekem tetszett a film, és könnyen lehet, hogy majd DVD-n is újranézem valamikor, egy erős 7/10-et adnék rá.
  • Trailer:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból