2010. március 28., vasárnap

Apádra ütök

Apádra ütök (Meet the Parents)
Greg Beckur (Ben Stiller) egyszerű kórházi ápoló, akinek élete nem is lehetne boldogabb, hiszen remekül megvannak álmai nőjével, a tanítónő Pammel (Teri Polo), akinek épp készül megkérni a kezét. A lánykérést azonban egy váratlan telefonhívás szakítja félbe, mely Pam húgától érkezik, aki a hétvégén készül megtartani esküvőjét, így nekik is oda kell utazniuk. Greg arra készül, hogy Pam apjától, a -szerinte- virágokkal foglalkozó Jacktől (Robert De Niro) kérje meg imádottja kezét. Az apósjelöltnek azonban meglehetősen szigorú szabályai vannak, és gyilkos pillantásokkal méregeti lánya udvarlóit, különösen, ha azok nem őszinték, és a macskákat sem szeretik. Gregre tehát élete legkeményebb hétvégéje vár, ami ráadásul percről percre csak rosszabb lesz.
Nagyon régen láttam utoljára a filmet, így igazán jólesett most újranézni, és megállapítani, hogy még így nagyjából ötödik megtekintésekor is vicces. Mindez elsősorban Ben Stiller és Robert De Niro parádézásának köszönhető, akik félelmetesen jó párost alkotnak, és szinte minden megmozdulásuk vicces. Aztán itt vannak még a jól eltalált mellékszereplők, köztük a füvező öcsivel, az exvőlegény Owen Wilsonnal, vagy éppen Jack kövér macskájával. Ehhez még hozzájönnek a viccesebbnél viccesebb jelenetek, és a remek szinkron Lippai László és Reviczki Gábor vezetésével, akik még egy kis pluszt adnak hozzá karaktereikhez.
Nálam tehát mindenképp ott van a kedvenc vígjátékaim között az Apádra ütök, és biztos, hogy még jó párszor fogom újranézni, így nem is kérdéses a 8/10-es értékelés.
  • Trailer:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból