2010. március 13., szombat

Értékelés: Mocskos zsaru - New Orleans utcáin (The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans)

Mocskos zsaru magyar poszter

Nicolas Cage kőkemény nyomozót alakít, aki minden létező módon áthágja a törtvényt, drogozik, iszik, kurvázik, és gondolkodás nélkül használja pisztolyát, ha a szükség megkívánja. A Katrina hurrikán következményeit nagyon nehezen tudja feldolgozni, és ez által kemény drogossá válik, aki félelmet nem ismerve ténykedik Los Angeles utcáin, saját szabályai szerint játszva. Tovább bonyolítja életét szerelme, aki mellesleg egy prostituált (Eva Mendes). Ketten együtt olyan életet élnek, melyben erőszak, az érzelmek és a véletlenek nagy jelentőséggel bírnak.

Teljes egészében jellemzi a filmet az eszement hangvitel, valamint még gondolok itt a szereplők színjátékára, egyes nyomozási ügyekre, és jó pár ötletre, amit megvalósítottak. Szóval teljesen más, mint a megszokott zsernyákos filmek, elég sok extrém dolog van benne, amit más filmekben nem igazán találunk meg. Mondjuk, azért elég retardáltnak kell lenni, hogy egy öregek otthonában az ajtó mögött állva várjon valaki egy idős hölgyet, és közben villanyborotválkozzon.

Nicolas Cage mostanában lejtmenetben volt, ez lenne az a film, amivel végre tud mutatni valami érdemlegeset is, ugyanis nem gyenge maga a karaktere. Az őrült figura, amit játszik neki kisujjból megy, de régen nem láthattuk őt egy ennyire drámai szerepben. Eva Mendes karaktere nem tetszett, egyszerűen nem illett hozzá a prostituált szerep, túl szép nő ahhoz, hogy véraláfutásos szemmel lássuk, de az alakításával természetesen minden rendben volt. Xzibit, akit még előtérbe hoznék, hihetetlenül illett rá a drogbáró szerepe.

Az értékelése röviden úgy néz ki, hogy nem igazán tudtam mire számítsak, de az impozáns stáb vitt rá arra, hogy megtekintsem a filmet, amit nem bántam meg, a feljebb leírtak miatt. Végül 10/7-re tenném a pontjait.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból