2010. március 17., szerda

Értékelés: The Pacific – A hős alakulat (The Pacific)

The Pacific Part I - A hős alakulat 

A készítők az Elit alakulat (Band of Brothers) után újra összeálltak egy nagyszabású közös munkára, melynek eredménye ez a 10 részes mini-sorozat lett. Az HBO mindig is különcnek számított, és felül tudott kerekedni más TV-csatornákkal szemben.

A történet: 1941. december 7-én Japán hadüzenet nélkül megtámadja az Egyesült Államokat, és a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottát súlyos veszteség éri, így kénytelen belépni a II. Világháborúba. John Basilone őrmester arra készült, hogy kihajóznak és valahol a Csendes-óceánon bevetik őket a japánok ellen.

Maga a hangulata abszolút felidézi bennem az etalon háborús sorozatot (BoB), és az első rész után is csak tovább bizakodhatunk. Viszont én, így előzetesben úgy gondolom fel fog tudni nőni elődjéhez, sőt még akár túl is szárnyalhatja. Ugyanazok a vonások visszaköszönnek, megfelelően sok drámát tesznek le a hadszíntérre, és az eddig látott kevés, ám annál minőségibb csatajelenetekben sem fogunk csalódni. Apropó, ha már a csatajeleneteknél járunk, csak tátottam a számat, mikor a hajók bombázták egymást, vagy amikor sötétben harcoltak, és szinte olyan érzésem támadt, mintha egy mozifilmet néznék. Szóval meglátszott rajta, hogy nem átlagos költségvetésből készült.

A karakterekről eleinte nem voltam túl jó véleménnyel, de idővel fantasztikusan beleolvadtak környezetükbe, és ez mindegyikükről elmondható, de még arra is nagyon sok figyelmet szenteltek, hogy teljesen korhűen legyenek ábrázolva az adott katonák.

Másik nagydolog, ami szerintem egyáltalán nem mindegy, az pedig a szinkron. Nálam alapvető, hogy ilyeneket, már ha van rá lehetőség, akkor jobb szeretek eredeti nyelven nézni, és az HBO volt olyan jó hozzánk, hogy hétfőn a szinkronizált verzió után egy nappal leadta magyar felirat kíséretében is (kedd esténként 22:00 órától). Még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy ugyebár az első részt elérhetővé tette az HBO a saját oldalán, és ott egy hosszabb verziót találtok az itthon leadotthoz képest, vagyis a hazainak hiányzik az eleje, amikor a háborút túlélt idős emberek beszélnek. Pontok? Vitathatatlan, hogy egy erős 10/8-as kategória, úgyhogy tűkön ülve várjuk a második részt.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönet! Jó kedvcsináló lett ez a cikk! Ma meg is nézem a HáBéÓÓÓ oldalán :)

Névtelen írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁ... nem engedi :( "We're sorry, this video is not available in your region ..." Minnyá bőgök :D

Luke írta...

Így szokott ez lenni, csak az amerikaiak nézhetik. De le lehet tölteni... vagyis, várd meg, amíg majd megjelenik DVD-n, és vedd meg, mert úgy a legális.:D

függő írta...

Vagy ha kicsit szugerálod jó is lehet :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból