2010. március 23., kedd

Értékelés: Terminátor - Megváltás - A Machinima-sorozat (Terminator Salvation: The Machinima Series)

Terminátor - Megváltás - A Machinima-sorozat

2016-ban Blair Williams, az Ellenállás egy katonája veszélyes küldetésre indul, mellyel célja, hogy megtalálja a veszélyforrást, amely gyengíti az emberiség védelmi erejét a Skynet nevű mesterséges intelligencia és annak Terminátorai ellen. Williams szembeszáll a T-600-asokkal, a Moto-Terminátorokkal, az Aerostatokkal és a Fejvadászokkal.

Moon Bloodgood a Terminátor – Megváltásbeli szereplése után ismét tiszteletét teszi, ám ezúttal csak hangját kölcsönzi Williamsnek. Mivel mini-sorozatról beszélünk, nem meglepő, hogy epizódokra bontott, vagyis abszolút élvezhető tizenegynéhány perces részekből áll össze a 74 perc játékidő. A videojáték motorját felhasználva teremtették meg a látványvilágát, ami teljesen oké, bár a szereplők mozgását egyes Tomb Raider játékokhoz tudnám hasonlítani. Én kettesével néztem meg a részeket, így teljesen korrekt dinamikát diktáltak, és akcióban sem lesz hiányunk. Említést érdemelnek még a hangeffektek, amik cseszett jól szólnak, de egy magyar 5.1 ráférhetett volna a lemezre, és ha már magyar nyelv, még arra is azt mondom, hogy kiváló szinkronhangokat válogattak össze.

Ez lett volna hát a felvezetése a mozifilmnek, amit csak azután láthattunk, de még így is érthető. Most jöjjön egy pár negatívum. A grafikába nem fogok belekötni, mert ennek nem az volt a lényege. Viszont az utolsó három részben leül a sorozat, és hiába van benne sok akció, valami mégis hiányzik, vagy csak túl egy kaptafára mentek a részek. Még jó, hogy több nem készült belőle. A Terminátor - Sarah Connor krónikái sorozat se tudott életben maradni, tehát jó, hogy nem erőltették tovább, ez így bőven elég volt. Pontokban először hetesre tettem volna, de a végére lecsúszott egy gyenge 10/6-ra.

  • IMDb
  • Első rész betekintő:

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

SpockCooper:
Nekem az a problémám a minisorozattal és a filmmel is, hogy a terminátorok nem egyszerűen csak nagy robotok fegyverekkel. Fejlett, öntanuló mesterséges intelligenciával rendelkeznek. Itt elég sok olyan jelenet van, melyben mindent eltalálnak, csak azt nem akit akarnak. Aki a filmet és ezt írta nem értette meg az első Terminátor film lényegét.

függő írta...

Egy biztos, ez nyomában sincs az első 2, de még a harmadik résznek sem... a Megváltás is csak ímmel-ámmal tetszett... bár tény, és való, hogy mivel fan vagyok, megvan belőle a fémdobozom, ebből azt akarom kihozni, hogy hiába nem volt egy gigafilm, de közepesnek megteszi, és még ugyanúgy kedvenc :)

Az amit írsz másodjára, hogy sok mindenkit nem találtak el, az tényleg röhej, Zs-kat akciófilm > mellélövésből 100-as :D

Névtelen írta...

Korrekt akció? Ebben hol volt korrekt akció? Lőttek össze-vissza és a robotok elől sem cikkcakkban, hanem homlokegyenest menekül a katona, az meg nem találja el 2 méterről? A figurák olyan mocsok gázul voltak odahányva, hogy az valami félelmetes, az arcok kb 20 évvel ezelőtti színvonalat mutattak.
Animáció nagy nulla, akció élvezhetetlen, szemétkupac az egész.

függő írta...

A játék motorja hajtotta a filmet is, ez alapján nem nagy cucc a játék sem, bár időm nincs semmivel játszani, de ez így egyszernézős volt lazán. Nem vágyok rá többször.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból