2010. március 6., szombat

Értékelés: Vén csontok (Old Dogs)

Vén csontokDan (Robin Williams) legnagyobb szerencsétlenségére még mindig szerelmet táplál ex-felesége iránt. Üzlettársa, Charlie (John Travolta) megrögzött agglegény élete egyik napról a másikra fordul a feje tetejére, mikor egy hétéves ikerpárra kell vigyázniuk cimborájával, két héten keresztül. Súlyosbítja a helyzetet, hogy életük nagy üzletének hajója épp befutóban van, így még nagyobb erőfeszítésre lesz szükségük, hogy gondoskodni tudjanak a gyerekekről. Rengeteg problémával kell szembenézniük, a szokatlan kihívás pedig gyakran az összeomlás szélére sodorja őket, de idővel ráébrednek, hogy mi az igazán fontos dolog az életben.

A Faterok motoron folytatásának is emlegetik, holott nem elég, hogy történetügyileg semmi köze hozzá (ezt nem is vártam), de még csak meg sem közelíti azt a nevetésfaktort, amit az nyújt. Két ilyen húzónévvel Disney-s családi vígjátékot készíteni jó ötletnek tűnt, de sajnos nagyot csalódtam benne. Sok olyan poén akadt benne, amin eleinte még csak-csak elnevettem magam, de a végére már annyira átmentek lerágott csonttá, hogy igen nagy negatív hatást keltett. Szépen fel volt építve a családi vígjáték színvonal, de valami nem stimmelt, lehet a történet volt, mert Williams és Travolta igazán jó színészek, szóval velük elvileg minden jónak bizonyult. Egy icipici vendégszerepe volt, de nagyon meglepődtem, mikor megláttam Bernie Mac-et, aki már majdnem két éve nincs köztünk, és immár, hogy utánanéztem, azt is tudni, ez volt az utolsó filmje.

Egy biztos, ez nem lesz többször nézős, mint a feljebb említett „testvérfilm”, így nem kell meglepődni azon sem, hogy nekem egy közepes filmnek számít, így pontokban sem ér többet 10/5-nél. És még így utólag jó is, hogy csak másfélórás játékidővel áldották meg.

2 megjegyzés:

Crash írta...

Én nagyon bírom Williams-t és szerintem ebben sem volt baj vele..
Engem 1* lekötött a dolog és szerintem volt benne elég sok jó poén :D
Pl a gyógyszeres grimaszos dolog az nálam nagyon adta :D

függő írta...

Oké, volt benne pár poén, engem is megröhögtetett néhol, de közel nem volt olyan mint a Faterok motoron, és ha az mondjuk 7-8, akkor ezt jóval kevesebb...

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból