2010. április 2., péntek

Értékelés: Daybreakers - A vámpírok kora (Daybreakers)

2019-ben járunk, egy járvány szinte minden embert vámpírrá változtat. Szembenézve a fogyóban lévő vérállománnyal, az uralkodó faj túlélési tervet eszel ki, miközben a kutatók egy csapat bujkáló vámpírral az emberiség megmentésén fáradoznak.

Úgy kezdeném, hogy baromi jó marketinganyaggal rendelkezik a film, ez ösztönzött a megnézésére, úgyhogy ezzel jól megvezettek, és csak elvett másfél órát az életemből. A vámpírság aljának fogható fel, unalmas, vontatott, pedig maga az ötlet az nem lenne rossz, de hiába volt benne némi akció, mégis valahogy, hiányzott belőle a kraft. A főszereplőkkel nem volt baj, kivéve Sam Neill-t, aki mindenhol ott van lassan, és én személy szerint eddig sem szerettem, viszont ezután meg pláne nem fogom. A film javára írható az érdekes megközelítés, a látványvilág, bizonyos új ötletek, és hogy itt nem az emberek üldözik a vámpírokat, hanem fordítva. Tudom sokaknak tetszett, ahogy olvastam 1-2 helyen véleményeket, úgyhogy nem kell megkövezni, de ha én vámpíros, és ilyen jellegű filmet akarok nézni, akkor betolom a lejátszóba a Penge trilógia valamelyik darabját, mert, még a leggyengébb is e fölé tud kerekedni. Ja, és a zombis jellegű részek totál nem illettek bele, az már megint más tészta.

Nem is húzom tovább, jót úgyse tudnék írni. Nekem ez nagyon B-film volt, 10/4 sok-sok jóindulattal. Szóval, ha van fölösleges másfél órád, és még zsibbadni is akarsz, akkor ez egy nagyszerű választás.

1 megjegyzés:

Kóczy írta...

Én 10/7-et adtam rá. Érdekes új szempontból közelítette meg a vámpír-mitológiát. Bár voltak benne hülyeségek, ennek ellenére bőven élvezhető volt.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból