2010. április 9., péntek

Értékelés: Párterápia (Date Night)

Phil Foster és neje, Claire családos, kedves emberek két gyermekkel, és egy kertvárosi házzal New Jerseyben. Fosterék hetente kétszer rendszeresen elmennek vacsorázni, hogy ne aludjon ki a kettejük közt pislákoló láng. Ám mikor a család jó barátai közül az egyik pár szétmenni készül, ők is kétségbe esnek, hogy mi van, ha hasonló jövő vár rájuk is? Phil ekkor dönt úgy, ideje váltani, így nem a szokványos helyre, hanem a Rákba viszi kedvesét vacsorázni, csakhogy ez a hely Manhattan egyik legelitebb, legmenőbb helye, ahol nem lehet hipp-hopp asztalhoz jutni. Mivel nincs más választásuk, kényszerűségből leülnek más helyére, hátha nem jelennek meg elven. Csak akkor jön igazán a fejük tetejére a galiba, amikor a valódi asztalfoglalókról, Tripplehornékról kiderül, hogy tolvajok, akik egy veszélyes figurától loptak, így Fosteréknak menekülniük kell életükért, próbára téve házasságukat.

Múlthéten az Exférj újratöltvénél említettem, hogy ez még rátehet egy lapáttal, és ha nem is többel, de pont annyival bizony rá is tett. Az Éjszaka a múzeumban 1-2 rendezője, Shawn Levy cool cuccost dobott össze, bár a sikerben nagy szerepet játszott a két főszereplő hatalmas komédiázása. Hétvégén arra is fény derül, hogy a kasszáknál mennyi zöldhasút váltanak be a tengerentúli mozizók, de minden bizonnyal siker lesz.

A két komikusban természetesen itt sem kell csalódnunk, hiszen Tina Feynek (30 Rock), és Steve Carellnek (The Office) is van bőven tapasztalata, hogy lássák el a bajunkat, ha szórakoztatásról van szó. Bár ha picit jobban a körmükre nézek, azon kívül, hogy egyikükkel sem volt gondom, mintha Tina Fey egy hangyányival jobban tolta volna, de tényleg garantáltan végigröhöghető az a nyolcvan akárhány perc. Merthogy nem volt hosszabb, viszont ezt a játékidőt lazán kezelte, nagyon kevés olyan perc akadt, amikor épp nem derültem egy-egy poénon. Mark Wahlberg az egyik meglepetésarc volt a filmben, mármint olyan értelemben, hogy nem igazán ebbe a témába jeleskedik, de eme pici szerepet jól töltötte be. Leighton Meester hatott még rám a meglepetés erejével, ugyanis ő totál kiesett, hogy szerepel benne, bár csak egy bébiszittert alakított, így neki se kellett túlzottan sokat mutatnia.

Egyetlen kis negatívum: William Fichtner szinkronja bazira zavart, ugyanis Nicolas Cage magyar hangját kapta, és olykor elgondolkodtam rajta, hogy Cagenek is jól állt volna a szerep, valamint, ha már szinkron, szokatlan volt még Meester szinkronja is, mivel én csak az eredeti hangját ismerem, és úgy szoktam meg, de ez már legyen az én bajom.

Összességében kellemes csalódás, minden bizonnyal egy akció során a DVD-t is bezsákolom, mert nekem ez így egy erős 10/7, és igen, többet nevettem rajta, mint a múlt heti Butler-Aniston vígjátékon.

  • IMDb
  • Magyar előzetes:

1 megjegyzés:

Kóczy írta...

7/10 nálam is. Tina Fey és Steve Carell elvitték a hátukon a filmet. És Mark Wahlberg is jó volt a szerepében. :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból