2011. január 15., szombat

Az Alien előzményfilmből Prometheus lett

Az Alien előzményfilmből Prometheus lett

A Deadline hozta le a 20th Century Fox bejelentetését, vagyis az Alien előzményfilmet (Untitled Alien Prequel) mostantól Prometheus (volt ez Paradise is) címen emlegetjük, és 2012. március 9-ére tűzték ki premierjének dátumát. Októberben már szóba került Noomi Rapace neve a főszerepre, amit mostanra megerősítettek, és Elizabeth Shaw bőrébe bújhat a színésznő. Angelina Jolie-val és Charlize Theronnal tárgyalnak egyéb főszerepekre.

Jon Spaiths írta az eredeti forgatókönyv vázlatokat, amit most Ridley Scott rendező és Damon Lindelof (Lost) újrakörmöl. Az alábbiakat nyilatkozta Ridley Scott a történetről:

Valóban nagyot fogunk ugrani, teljesen új kreatív nézetek alakultak ki, egy új mitológia és univerzum, mint ahogyan az eredeti történetben. A lelkes rajongók felismerhetnek majd az eredeti Alienből származó dolgokat, de egyébként nagyon egyedülálló és provokatív ötletek lesznek a filmben, és végül visszatér ez a műfaj, amely annyira közel áll a szívemhez.

Damon Lindelof szintén részt vesz a Prometheusban, melyet részletesen átbeszéltek Ridley Scottal:

Egy olyan világban, ahol elárasztanak előzményfilmekkel, folytatásfilmekkel és rebootokkal, engem hihetetlenül meglepett, hogy mennyire eredetiek Ridley elképzelései a filmmel kapcsolatban. Ez merész, zsigeri és remélhetőleg az utolsó dolog, amit bárki elvár. Amikor gyerekként ültem a moziban, felhúztam a lábam, hogy nehogy valami elragadja a bokámat, és a legvadabb álmomban sem jutott volna eszembe, hogy egy napon együtt dolgozhatok az alkotójával. A mellette dolgozással egy álom vált valóra.

Noomi Rapace leszerződésével egy lavina indult meg, szóval hamarosan várhatók a további szereplők bejelentései is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból