2011. január 14., péntek

Értékelés: Zöld Darázs 3D (The Green Hornet)

 Zöld Darázs 3D

Reid (Seth Rogen) laza és nagydumájú milliomos, Kato (Jay Chou) eszes, csendes és hűséges, Reid apjának (Tom Wilkinson) titkára. A páros kihasználja a kínálkozó alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: felveszik a harcot a bűn ellen. Reid Zöld darázsként, Kato pedig pótolhatatlan segédjeként száll szembe a bűnözőkkel. A nem túl törvényes módszereket alkalmazó két harcművész és fegyverspecialista Reid titkárnőjének (Cameron Diaz) segítségével Los Angeles legnagyobb alvilági vezetőjének (Christoph Waltz) nyomába erednek. Azonban Chudnofsky-nak is van saját terve: méghozzá, hogy egyszer és mindenkorra levadássza a Zöld darazsat.

Mondd nektek valamit az a név, hogy Michel Gondry? Nekem nem túlzottan sokat, egyedül az Egy makulátlan elme örök ragyogását tudtam tőle felidézni, és most rendezésileg újra odatette magát piszkosul. Szóval, nulla elvárással ültem be a Zöld Darázsra, mivel a héten pangás van. Na jó, ez így azért nem igaz, mert számomra Christoph Waltz húzónévnek számított, de összességében nagyon kellemeset csalódtam a végeredményben. Nem vették komolyan, végigmarháskodták az egészet, képregényes alapokkal a háttérben. Mostanság tényleg egyre több képregény filmesedik meg, és tök durva, hogy egyre jobb látványvilágot teremtenek meg. Na nem mindig sikerül, de jelen esetben még azt mondom, a 3D-s jegy is megérte az árát, mert a lövöldözős-üldözős akciójelenetekhez nem picit tett hozzá. Végre egy film, ami kihasználja a 3D-t. Persze nem kell akkora látványra várni mint a Na’vik esetében, de mindenképpen üdítően fogyaszthatóra sikeredett.

Seth Rogent baromira nem bírom, egyszerűen unszimpatikus a srác, viszont itt karajul állt neki a milliomos sallangja szerep, akiből a végére alakul valamiféle hős, de az önbizalom és a jó humor addig is elkíséri. Rogen ezúttal is kivette részét a forgatókönyvből és Evan Goldberggel közösen álmodták papírra Zöld Darázs és Pici Fullánk szórakoztató történetét. Jay Chou-tól egyáltalán semmire nem számítottam, viszont a végére őt is bazira megkedveltem, mert döbbenetesen komoly figura. Christoph Waltz főként a Becstelen Brigantyk óta eléggé kedvelt jelenség számomra, és ismét nem okoz csalódást, mert miért tenné? Szuper figura, a város rosszfiúja, aki számára nincs akadály, hiszen ő az alvilág főnöke. Vele annyi icipici gondom akadt, hogy a végén harcoltathatták volna egy kicsivel tovább. Cameron Diazról, mint régi kedvencemről el nem bírtam képzelni, hogy fog boldogulni ebben a világban, de természetesen aranyos és bájos, mint mindig, ja és jelen esetben ő az agy. Mellesleg jó karakter, mint ahogyan a film mindegyik szereplője, mert ezt a részét aztán piszkosul komolyan vették.

Igazából nem tudok olyan részt mondani, ami nem tetszett, mert olyan képregényes, olyan őrült, ami elszórakoztat, és mire az órádra néznél, már jön a brutálisan jól kialakított stáblista, amely számtalan 3D-s elemeket rejt, és végre előhúztak egy eszement ötletes megvalósítást, amikor mennek felfelé a nevek.

Engem személy szerint elbűvöltek a sok kütyüvel és egyedi kitalációkkal. Most gondolok konkrétan az autóra, a műhelyre és úgy a két hős komplett világára, amelyben élnek, ténykednek és igazságot szolgáltatnak.

Mindenkinek ajánlom a filmet így évelején, aki végig akar röhögni egy képtelen elemekkel teletűzdelt, jó beszólásokkal teli akciófilmet. Engem roppantul meggyőztek, nem csoda, hogy a tesztvetítésen is oda voltak érte, és már szeretnék a folytatást. Az erős 10/8 nem kérdéses részemről. DVD-n még találkozunk, mert egy ilyen cuccra lazán szakítok időt bármikor.

  • IMDb
  • Magyar bemutató:

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Először is nagyon állat volt, végig röhögtük :D másodszor meg, de szar a pontozásod... gondoltam felhozom már én is, azt hallottam manapság ez a menő!!! :D:D:D:D:D:D:D

függő_offline írta...

Ne offolj, Bró! :D

joe cole írta...

Ezért is csodálkozom, hogy lett ebből januári film, nyári blockbuster helyett.
Bár az idei brutális felhozatalú nyarat jobb elkerülni...

függő_online írta...

Január ide vagy oda, meglepően jól sikeredett. Kíváncsi leszek hétvégén mit hoz, mert olyan $150 környékét biztos beleöltek.

Crash írta...

Hirtelen belegondolva 1 negatívum jut eszembe a filmről: kevés szerepet kapott Diaz :D:D Ezen kívül nekem adta nem nagyon néztem jobbat az utóbbi mozik alkalmával, pedig a 2 főszereplőtől nem vártam sokat sőt Seth Rogen-t nem is nagyon kedveltem de most zseniálisak voltak!!

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból