2011. április 17., vasárnap

Elmélkedés: Reboot, remake, még ha jó a széria, vagy a film, akkor is!

Elmélkedés Reboot, még ha a széria jó, akkor is!

A egyik hétvégi Resident Evil: Begins hír hatására íródott meg eme röpke poszt. Szóval, röviden annyi a véleményem a dologról, hogy már a negyedik részben sem igazán tudtak mit kezdeni a történettel, így csinálnak némi előzményt. Ez most érthető konkrétan a RE szériára is, bár szerintem összességében épp ezzel nincsenek monumentális problémák.

Itt arra tudok újfent gondolni, hogy alig van eredeti ötlet, ezért Hollywood ontja magából a feldolgozásokat, vagy ha nem is dolgoznak fel, akkor simán csak kreatívhiányság miatt rábólintanak a rebootra. Vegyük például Pókember esetét, amivel nekem szintén az égvilágon semmi bajom nincs, bár a reboot ígéretesen hangzik, csak most az van, hogy megint mindent nulláról kezdeni. Tudom, ígérgetik, hogy olyan eseményeket láthatunk, amit eddig még nem, de valahol mégis ismerős lesz a fő karakter, ami miatt akár unalom is felütheti a fejét.

Szerintetek, mi történik Hollywoodban? Ennyire elkeseredettek a filmkészítők? Reboot, remake? Ne tudjátok meg, de annyira unalmas néha, hogy nap, mint nap olyan híreket kell tudósítanom, hogy ezt is, meg azt is feldolgozzák. Jó néhányszor hangoztattam már, hogy ötletszegénység van Hollywoodban és hónapok elteltével sem változott semmi a véleményem. Sőt!

Persze, egyértelműen lesz majd olyan széria, vagy csak simán egyedülálló film, aminek baromi nagy felüdülés lesz, hogy újrázzák, hiszen gondoljunk csak a Batman: Kezdődik!-re, ami egy nagyon jó példa erre, de én még mindig A kaptár reboot szükségtelenségénél vagyok leragadva. Kíváncsian várom véleményeiteket kommentben.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem is kicsit sok van ár a rebotokból. Van amit tényleg jó, hogy megcsinálnak, mint pédául a Rémálom az elm utcában, péntek 13, de hogy olyan filmeket rebootoljanak, amik a 21.században készültek. Nem értem mi értelme. A Régi filmek nyugodtan kapjanak, de az újaknak felesleges. Pl, ha már a resident evilről van szó. Nekem még a sok bugyutaságával is tetszett a 4.rész, és inkább nézném annak a folytatását. Ehelyett... Ha már ennyire vissza akarnak menni az időben, akkor miért nem veszik elő a 2. és 3. film közti eseményeket. Simán csinálhatnának filmet belőle, hogy végül is hogy lett világméretű járvány. Az első rész előtti események meg nem igazán fognak érdekelni... Voltak egyáltalán akkor már zombik?

Kóczy írta...

Lassan aktuális lesz a párbeszéd, amit haverom mondott Twitter-en:

-Láttad a Resident Evil 3-at, meg a Pókember 2-t?
-Az attól függ. Melyik szériából?

Egyébként azóta hallottam olyat is, hogy ez a Resident Evil reboot csak április 1-jei vicc volt.

A Pókember esete annyiban más, hogy ott van arra lehetőség, hogy az ultimate univerzumot vegyék elő. (És ezt is csinálják). Ezért lesz Peter Parker gyakorlatilag tinédzserként Pókember.

joe cole írta...

Az a durva, hogy a Batman 3 el se készült, de már a reboot-on gondolkodnak...nincs miről beszélni (szó szerint), függőnek igaza van.

függő írta...

Kóczy:

Haha :D amúgy akkor késett 2 napot, de nem problém, úgyse tudjuk mi zajlik HW-ban ;) Pókot meg majd meglátjuk, azt kivételesen várom, mivel Tobeyt nem igazán csipázom.

függő írta...

joe cole:

Ja, neked is igazad van, nincs miről beszélni, mégis tudnék róla oldalakat írni :D van baj... mármint "odaát".

algi írta...

Az Incredible Hulkra kössél csomót! Az a Hulk soha el nem készült remake-jének a folytatása. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy olyan folytatás, ami retconolja a Hulkot.

Egyébként most lehet, hogy a reboot/remake mánián csodálkoztok, de eddig meg a folytatásmánián csodálkozhattatok volna. Pl. a több esetben az eredeti 1-2 film felölelte a teljes nyersanyagot (pl. a Majmok bolygója). És ahelyett, hogy az eredeti művet újraértelmezték volna, mivel már készült belőle film, folytatásokat készítettek, amelyeknek semmi köze nem volt az eredeti műhöz.

Ahogy eddig folytatásokat készítettek, ezentúl remake-eket készítenek. A színházban, operában stb. ez eddig is megszokott volt. Hányszor lehet megnézni a Hamlet különböző értelmezéseit?

Mondjuk a Denevérember, meg a Pókember pont olyan franchise-ok, amelyek eredeti művei annyira kiterjedtek, hogy nyugodtan lehet újabb és újabb egymástól független filmeket készíteni, ami teljesen másról szól. Nem kell mindig újra elmondani az eredettörténetet.

függő írta...

Algi:

Nem csodálkozok, csak régebben nem ilyen világot éltünk, az meg hogy valaminek jön folytatása, szinte már természetesnek mondható, hiszen rengeteg film alapjait több részt számláló regények adják, amiből ha sikeres a film, miért ne facsarna ki több lóvét az adott stúdió?

A Denevérember és a Pókember esetében hiszek neked, bár már többször hangoztattam, hogy képregénymentes életet élek, szóval, igen keveset tudok róluk. Ez gáz vagy sem, ez van :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból