2011. április 17., vasárnap

Értékelés: Halálosabb iramban (2 Fast 2 Furious)

Halálosabb iramban

Brian O'Conner (Paul Walker) elveszítette állását, miután hagyta, hogy barátja, Dom Toretto (Vin Diesel) az utcai autóversenyző gengszterfőnök meglépjen a törvény elől. Brian most visszatér Miamiba egykori barátjával, Roman Pearce-szel (Tyrese Gibson). A zsaruk megbízására visszatér az illegális utcai autóversenyzők világába, hogy bizonyítékokat szerezzen a gyanús üzleteket bonyolító Carter Verone (Cole Hauser) ellen és ezzel lehetőséget kap, hogy elkerülje a büntetést viselt dolgaiért. Közben a bombázó titkosügynök, Monica Fuentes (Eva Mendes) is Brian segítségét kéri, de a látszat akár csalhat is.

Nagy érvágás volt ez annak idején, mikor a teljesen vagány, és alapokat lefektető első rész után a Halálosabb iramban-nal próbálták enyhíteni a téma szerelmeseinek szomját. Akármennyire is szépen írom, nem sikerült. John Singleton rendezővel nincs bajom, hiszen van néhány belevaló filmje, csak egyszerűen ez a téma nem való neki, bár a forgatókönyv sem lett egy remekmű. Így a kettő együtt meg jó, hogy nem szuperált. A második rész egyik legnagyobb hibájának tartottam annak idején, és most is, hogy Vin Diesel nélkül készült el, aki helyett csupán egy Eva Mendesszel kell beérnünk, meg a vihorászó Tyrese-szel kell beérnünk. Róluk később.

Felkerült a DVD-re egy átvezetővideó, ami elmeséli, hogy jutott Brian oda, ahová, amire azt tudom mondani, hogy újabb fölöslegesen elfecsérelt néhány perc. Nekem abszolút nem jött be, vártam, hogy vége legyen. Sokan a harmadik részt szidják, viszont nálam ez jóval gyengébb lett, és még csak másodjára láttam több év kihagyással, mégis közben rengeteget unatkoztam, szóval tipikus példája a látványosan gyenge folytatásfilmeknek.

Paul Walker semmit nem változott, nem is kell, ő úgy van jól, ahogy, viszont a társát alakító Tyrese Gibson kimondottan ellenszenves egy manusz az én szememben, ráadásul egy idő után kimondottan irritált, ahogy ő és Brian vezetés közben beszólogattak egymásnak, ennek tetejébe jön még Tyrese idiótán nevető magyar hangja, akit inkább nem illetek szavakkal. Idegesített mindenesetre. Szerintem jó szerepet kapott Eva Mendes, mint beépülő kopó, aki az ellenség oldaláról adta az infókat hőseinknek, és legalább a rosszfiút alakító Cole Hauser tipikus viselkedése mellett tartogatott némi meglepetést. A zsarukat hagyjuk, szokásos téma, semmi extra. Sok gáz, kevés ész.

Sose fogom megérteni, hogy egy széria rendőrautó hogy érhet utol, vagy tarthatja az iramot, és veheti be a kanyart ugyanúgy, mint egy felspécizett verda? Erre, ha valaki ad értelmes magyarázatot, kíváncsian várom. A legszebb, hogy nem csak erre a filmre vonatkozik, mert a legtöbben elkövetik azt a szarvashibát, hogy egy Ferrari utolérése sem akadály. Már mi a viharért lenne?! Bocsi, de ez így nekem nagyon maximum 10/5.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyet kell értenem szörnyű mennyi túlzás van benne.

Kóczy írta...

Nekem ez tetszett. Inkább a "Tokiói hajsza" volt, ami nem nagyon jött be.

függő írta...

Kóczy:

Nekem meg az jött be jobban, legalábbis ettől a második résztől mindenképpen többet adott, még ha kívülállónak is számít.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból