2011. június 3., péntek

Paul Greengrass filmet készíthet Niki Laudáról

Paul Greengrass filmet készíthet Niki Laudáról

Áprilisban arról lehetett hallani, hogy Paul Greengrass Memphis című projektje legalább egy évet késik. Ám a filmkészítő ez idő alatt sem tétlenkedik, hanem új projektek után néz, és úgy tűnik, két versenyző is akad: a Maresk Alabama és a Rush.

Márciusban került először szóba a Maresk Alabama, amikor megkapta címét az addig címnélküli projekt, amely Richard Phillips kapitányról szól, akit szomáliai kalózok ejtettek foglyul. Tom Hanks alakítja majd a főszereplőt, és Billy Ray adaptálja a forgatókönyvet Richard Phillips könyvéből, az A Captain's Duty-ból. A Sony azt tervezi, hogy ősszel nekilátnak a forgatásnak, miután Tom Hanks befejezte a Cloud Atlas munkálatait.

A Rush forgatókönyvét Peter Morgan jegyzi, és Niki Lauda Formula 1-es versenyző igaz történetén alapul, aki az 1976-os szezonban életét vesztette. Niki Lauda 1976. augusztus 1-jén egy versenyen elvesztette uralmát járműve felett, ami lángra kapott, és a versenyző kómába esett. A történetben kitérnek a Niki Lauda és James Hunt közötti rivalizálásra is.

Ha mindez nem lenne elég, van itt egy harmadik projekt is, ám arról semmilyen infót nem tudunk, számolt be a Vulture.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem csodálom, hogy Niki Laudáról filmet akar csinálni, hisz akkor nagy tehetség "volt", hogy a '76-os halála után még '77-ben és '84-ben is világbajnok tudott lenni. hmmm...., érdekes!

függő írta...

Nemtom mivan velük, de így utánaolvasva, valóban felettébb érdekes ez így... csekkoltam újra a cikket, ezt írják több helyen. Vagy... sci-fi lesz :DD

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból