2012. május 24., csütörtök

Cannes-i Brad Pitt őrület

Cannes. Nem csak a kora reggeli sajtóvetítés volt tele, mert a versenyfilmeket először itt lehet látni, de a sajtókonferenciára is hosszú sorokban kígyóztak az emberek. Andrew Dominik jó rendező, bizonyította ezt már előző filmjével, a Jesse James meggyilkolása, a tette a gyáva Robert Forddal is, de a hisztéria inkább a film főszereplője, Brad Pitt miatt tört ki.

A Killing Them Softly (Kíméletes gyilkolás) egyszerre éles társadalomkritika a Bush kormányzat végnapjait élő, a választási kampány kellős közepén álló, recesszióba taszított Amerikáról és véres gengszterfilm. Talán kicsit túl véres is és kegyetlen, ami némileg megosztotta a sajtóvetítés közönségét. Ami engem illet, semmi kifogásaom az ilyesmi ellen, de kezd unalmassá válni az andalító melódiákra lassított felvételekben bemutatott erőszak.

Cannes-i Brad Pitt őrület

Tavaly Nicolas Winding Redfn Drive - Gázt! című rendezői díjas filmjében ez még sokkal jobban hatott, mert ott legalább a slágerek nem voltak elcsépelve, itt viszont a kameramunka az, ami inkább lenyűgöző. Pitt egyébként egy hidegvérű és cinikus gyilkost játszik a filmben, ami meglehetősen messze esik a hatgyermekes családapa imázsától, amit a hétköznapokban mutat.

A filmben egyébként feltűnik még James Gandolfini (Maffiózók) és Ray Liotta (Nagymenők) is. Az örökké vedelő és csajozó bérgyilkost alakító Gandolfininek köszönhetők a film legviccesebb pillanatai, míg az illegális pókerjátszmákat bonyolító Liottara jóval kevesebbet bízott a rendező.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (csütörtök), Váró Kata Anna

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból