2012. május 23., szerda

Munkában a filmes zsűri

Meglepő módon nem csak a vörös szőnyeges bevonulásokon látni zsűritagokat. Cannes. Noha még csak a fesztivál felénél tartunk és vélhetően sok meglepetés vár még ránk, az már most leszögezhető, hogy nehéz dolga lesz a Nanni Moretti vezette zsűrinek, akik szorgalmasan látogatják a vetítéseket, de dönteni csak a hét végén fognak.

Idén a biztos befutók versenyeznek jól sikerült filmekkel. Meglepő módon nem csak a vörös szőnyeges bevonulásokon látni zsűritagokat. Az egyik ítész, az extravagáns divatkreációiról híres Jean-Paul Gaultier legnagyobb meglepetésemre tegnap éppen velem szemben jött ki a reggeli vetítésről miközben álmosan botorkáltam a sajtószoba felé.

Munkában a filmes zsűri

Azt megelőzően pedig alkalmam volt megszemlélni a világ rangosabb rendezőinek kivonulását, mivel a fesztiváligazgató Gilles Jacob tiszteletére készített filmet a Le film anniversaire: Une journée particuliére-t többek közt Abbas Kierkostami, Roman Polanski, Olivier Assyas, Alan Resnais, Fatih Akin és más neves alkotó társaságában láthatta a közönség. A vetítésről jövet autogramot osztogatott a Magyarországon is sokat dolgozó Jeremy Irons, akit a Borgiák című sorozatban láthatott legutóbb a hazai közönség, itt Cannes-ban pedig Fatih Akin filmjét népszerűsíti.

Ott volt a rendezők között a brit szocreál drámák nagy öregje, Ken Loach is, aki 2006-ban megkapta az Arany Pálmát a Felkavar a szél című filmjéért.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (szerda), Váró Kata Anna

2 megjegyzés:

huamax írta...

Mikor elkezdtem olvasni a postot azért elfogott az irigység, hogy kijutottál Cannes-ba :)

függő írta...

Sajnos nem, de az elkövetkezendő néhány évben ha belegebedek is, valahogy kijutok. :)

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból