2013. szeptember 5., csütörtök

Toronto 2013: Ian McKellen nyugdíjas Sherlock Holmesként nyomoz

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 16: Director Bill Condon attends the UK premiere of The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 at Westfield Stratford City on November 16, 2011 in London, England. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

Ma kezdődött az immáron 38. alkalommal megrendezésre kerülő Torontói Nemzetközi Film Fesztivál, ahonnan a The Hollywood Reporter ínycsiklandó hírt szállított. Mégpedig arról van szó, hogy az Oscar-díjas Bill Condon elvállalta az A Slight Trick of the Mind rendezését, amelynek főszereplőjét Ian McKellen fogja alakítani.

Bill Condon nemrégiben az utolsó két Twilight-filmen dolgozott, azonban 1998-ban Ian McKellen főszereplésével készítette el az Érzelmek tengerében-t (Gods and Monsters), amellyel megnyerte a Legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat.

A film története a már régóta nyugdíjas éveit tengető Sherlock Holmest mutatja be, akit egy öt évvel ezelőtti megoldatlan ügy kísért. Csupán néhány dologra emlékszik: egy dühös férjjel való konfrontációra, és egy titkos kötelékre a férj szép, ugyanakkor labilis feleségével. Legendás képességeinek segítségével nekivág az ügynek, és most hajdani társa, Watson sem kerül képbe, így Holmesnak egyedül kell szembenéznie élete legkeményebb esetével. Az alapokat Mitch Cullin azonos című regénye adja, amelyből Jeffrey Hatcher (A hercegnő) adaptált forgatókönyvet.

A forgatást jövő év áprilisában kezdik Angliában, producerként pedig Anne Carey és Anton Corbijn (Az amerikai) is jelen lesznek az újonnan alapult Archer Gray Productions nevű produkciós cégükön keresztül.

Továbbá producerként erősíti még a csapatot Iain Canning és Emile Sherman (A király beszéde) is, míg Aviv Giladi és Len Blavatnik executive produceri posztot fognak betölteni.

Condon azért látogatott el Torontóba, mert itt tartják legújabb filmje, a The Fifth Estate premierjét, amely a WikiLeaks alapítója, Julian Assange sikerét és bukását mutatja be. A karaktert Benedict Cumberbatch alakítja, szóval várjuk a visszajelzéseket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból