2013. szeptember 2., hétfő

Velence Gravitációja

George Clooney és Sandra Bullock hajóra szállt. A két Oscar-díjas színész tegnap érkezett Velencébe, hogy a világ egyik legnagyobb, legpompásabb filmfesztiválján részt vegyen új sci-fi thriller, a Gravitáció (12E) (Gravity, hazai bemutató: október 3.) világpremierjén, mely egyben a fesztivál legrangosabb eseménye, a megnyitó is.

GRAVITY

A 3D-ben forgatott film két űrhajósról szól, akik egy rutin űrséta során elsodródnak egymástól, és a végtelen téren keresztül próbálnak hazajutni… vagy legalább életben maradni. Alfonso Cuaron rendező négy éven át készítette a filmet: ebből a legtöbb időt azzal töltötte, hogy kidolgozza azt a technikát, amely hihetővé teszi az űrbéli mozgást. Úgy látszik, a sok munka meghozza gyümölcsét, hiszen a délelőtti sajtóvetítés után a filmes újságírók szinte egyhangúlag az év legjobb filmjének nevezik a Gravitációt, mely egyszerre izgalmas, látványos és reális.

- A forgatás nagy részét egy 2,5-szer 2,5 méteres dobozban töltöttem, drótokon lógtam, és közben különféle tárgyakat vágtak hozzám - mondta a sajtótájékoztatón Sandra Bullock. - Az volt a szerencsém, hogy jól táncolok: a táncmozdulatokból lettek az űrhajósmozgásaim.

- Borzasztó nehéz volt, hogy az izgalmas jelenetekben lassan kellett mozogni, de közben gyorsan kellett beszélni - magyarázta az űrbéli filmezés nehézségeit George Clooney is.

Míg a fesztivál Bullockot és Clooneyt ünnepli, más sztárok is érkeznek: többek között Nicolas Cage, Matt Damon, Zac Efron és Scarlett Johansson is csatlakozik a Gravitáció hőseihez.

IC Press

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elég meggyőzőek a számok, az első trailer után nem gondoltam voltam, hogy ennyire működni fog mozgásban is a film.
14-ből 14 pozitív kritika, ráadásul 8.5/10 az átlagpontszám.

függő írta...

Hm, biztató valóban!

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból