2013. október 9., szerda

Értékelés: Monsters

Monsters

A tengerentúlon lezuhan egy űrhajó, majd később Mexikó egy részét fertőzés miatt karantén alá helyezik. A hadsereg próbálja elkapni a lényeket, eközben egy sajtós útnak indul egy turistával, hogy elvezesse a kérdésessé vált földeken át, egészen az országhatárig.

Engem a Monsters úgy nagyjából az első Comic-Conra érkezett anyagával megvett magának, és piszkosul kíváncsivá tettek, hogy mit képesek alkotni $15,000 dollárból, és végül azt mondhatom, hogy nagyrészt tetszett, amit láttam. Mindenképp le kell szögeznem, hogy különös hangulatú rétegfilmről van szó. Lassú folyású, elég sok apró részletet megismerhetünk, többek között az ottani kultúrát, és a poszt-apokaliptikus Mexikót, vagyis a fertőzött zónát. Néha olyan érzés fogott el, mintha keverték volna a District 9-et a Cloverfielddel - előbbit a zónáknak, míg utóbbit a szörnyeknek köszönheti, de egyáltalán nem vált zavaróvá ez a tényező, talán egy kicsit elvett a meglepetésből a szörny hasonlósága.

Látszik, hogy nem a félelemfaktorra mentek rá, de azért néhány izgalmas percet okozott. Nagyon sokszor annyi történik, hogy a két főhős vándorol különböző tájakon, hogy elérjék úti céljukat. Egy kis áldokumentaristás hatást is ad neki, hogy a férfi főszereplő folyton fényképezi az érdekességeket, mondhatni ki nem szakad a kezéből a Canon. A története nem túl bonyolult, bár itt igazából az ötletmegvalósítást és a megalkotott közeget kell értékelni. Szóval bátran mondhatom, hogy a költségvetésből tényleg kihozták a maximumot, egy szavunk nem lehet.

A női főszereplőt Whitney Able vitte vászonra, és jellemét valamint kisugárzását tekintve mindenképpen ő volt az erősebb karakter. Igazából Scoot McNairy játékával sem voltak nagy bajok, csak egyszerűen nem szimpatizáltam vele, de legalább beleillett ebbe a környezetbe. A családi hátterük érzelmi részében mindvégig kételkedtem, egyszerűen nem tudtam elhinni nekik, amit állítanak, de ez a végén be is bizonyosodik, hogy még ők sem gondolták komolyan. Utólag persze azt mondom, hogy némi csiszolgatás ráfért volna a forgatókönyvre.

Kissé gondolkodóba ejtett, hogy milyen ponttal is illessem, de azt hiszem a 6/10-ben kiegyezem vele, amit főként a körülményeinek köszönhet. Csodákat nem szabad várni ennyi pénzből, akik sok akciót, szörnnyel való harcot várnak, nekik nem ez lesz a filmjük, sokkal inkább más módon közelíti meg a témát, mint sorstársai.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nálam 3.5/10.
A történet semmi eredetiséget nem tartalmaz, a 2 színész nagyon gyenge, a nő kicsit jobb volt, az igaz. Idegesítő volt, fertőzött zóna megint csak 0 kreativitás. A szörny kifejezetten béna volt, a kinézetétől eltekintve, az is rossz, de a mozgása és cselekvése borzalmas. A főszereplők kapcsolata hiteltelen, de a film legidegesítőbb pontja az utolsó jelenet volt.

Dr.Jones írta...

Egyik legunalmasabb film, amit láttam.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból