2009. március 1., vasárnap

A pankrátor

A pankrátor (The wrestler)

A '80-as évek egyik legnagyobb sztárját, Mickey Rourke-ot alkoholproblémái miatt sokan már végleg temették. Aztán 2005-ben az év egyik szuperprodukciójában, a Sin Cityben Marv szerepében bizonyította, hogy, ha már nem is az a szépfiú, aki hajdanán volt, a kemény karakterek eljátszása továbbra sem okoz neki gondot. Tavaly pedig végleg bebizonyította: ő bizony visszatért! Ehhez a visszatéréshez Darren Aronofsky adta meg Mickeynek a nagy lehetőséget, ugyanis készülő pankrátoros filmjéhez őt választotta főszereplőnek. Randy Robinson (Mickey Rourke) már több, mint 20 éve a ringben tölti napjait, legendás Ayatollah elleni meccse óta azonban régi fénye kicsit már megkopott, bár kisebb versenyeken még mindig nagy szeretettel veszi őt körül a közönség. Kos (mert hogy ez a beceneve) azonban érzi, nem csinálhatja ezt örökké, és egy szívroham hatására rádöbben, hogy nincs senkije. Az egyetlen nő az életében Cassidy (Marisa Tomei), aki egy bárban sztriptíztáncosnő, bár kapcsolatuk sokkal inkább barátinak tűnik, Kos szerelmes a nőbe. Így, amikor Cassidy azt tanácsolja neki, keresse fel rég nem látott lányát, Stephanie-t (Evan Rachel Wood), így is tesz. Először lánya elutasítja, de később egy kellemes napot töltenek együtt, és már a következő találkozó időpontját is megbeszélik. Eközben Randy egy boltban kezd dolgozni hentesként, azonban egyik este egy buliban köt ki, és csak másnap reggel döbben rá, hogy épp akkor kellett volna lányával találkoznia. Kapcsolatuk így ismét kihül, és Kos úgy dönt, visszatér a ringbe, és vállalja az Ayatollah elleni visszavágót. A meccs végkimenetele viszont a vártnál is drámaibb lesz...

Összegzés: Darren Aronofsky a 2000-es Rekviem egy álomért után ismét nagyot alkotott, és filmjéhez remek érzékel választotta ki a szereplőket, Mickey Rourke Golden Globe-ot és Oscar jelölést kapott alakításáért, Marisa Tomeit pedig szintén az Akadémia jelölte a szobrocskára.

Értékelés: Nehéz a filmről rosszat mondani, hiszen Mickey Rourke nagy visszatéréséről, és a tavalyi év egyik legjobbjáról van szó, de azt azért meg kell említeni, hogy a mellékszereplők sajnos nagyon kevés hangsúlyt kapnak a filmben, alig tudunk meg róluk valamit, a másik pedig, hogy helyenként kicsit belassul a cselekmény. Ugyanakkor betekintést nyerhetünk a pankrátorküzdelmek hátterébe, láthatunk pár látványos összecsapást, és Mickey remek játékát. Mindezekkel együtt kötelező néznivaló, de sajnos ezen kisebb hibák miatt "csak" 9/10 pontot tudok rá adni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból