2009. március 20., péntek

Tintaszív

Tintaszív (Inkheart)
Már megint az az önkéntelenül mosolygó érzés kerített hatalmába a film nézése közben, mégpedig azért, mert a Tintaszív baromi jó. Mert egyszerűen tényleg az, erre nincs más szó (vagyis lenne, de azt most itt nem használnám inkább). Na de lássuk, miről is van szó? Mo Folchart (Brandan Fraser) világ életében könyvekkel foglalkozott, és így jött rá, hogy van egy különleges képessége; ha egy történetet hangosan olvas fel, annak szereplői átkerülnek a valóságba, csakhogy ezzel együtt valaki átkerül helyettük a valóságból a könyvbe. És bizony könnyen lehet, hogy Mo felesége, Resa (Sienna Guillory) pont így tűnt el tizenkét évvel ezelőtt, mikor Mo neki és lányuknak, Meggienek (Eliza Bennett) olvasott fel egy mesét. Mo azóta is keresi a könyvet, és végre sikerül találnia egy példányt, egy antikváriumban, de a dolgok egyáltalán nem úgy alakulnak, ahogy hősünk szeretné, ugyanis előbb megérkezik Dustfinger (Paul Bettany), majd az igazán rossz, Capricorn (Andy Serkis), és még pár szereplő a könyvből, valamint itt van még Mo szintén könyvmoly nővére, Elinor (Helen Mirren). Később, pedig maga az író, Mr. Fenoglio (Jim Broadbent), akit teljesen elbűvölnek saját karakterei, lévén, azok pont olyanok, amilyennek ő elképzelte őket. Aztán jön még egy kis bonyodalom, a végén, pedig a happy end.

Összegzés: A film nagyon jól működik, igazi családi mozi, ami mindenkinek szórakoztató lehet, a történet jól kidolgozott, a szereplők is a helyükön vannak, és egy pár perces cameo erejéig még Jennifer Connelly is feltűnik.

Értékelés: Történetileg nagyon helyén van a film, a kb. 100 perces időtartam alatt egy percre sem áll meg a sztori, ugyanakkor a főbb szereplők jellemzésére is marad idő, ami bizony nem mindig szokott sikerülni. Brandan Fraser meg merem kockáztatni élete eddigi legjobb alakítását nyújtja Mo szerepében, és tényleg szép hangja van, így azt sem volt gond elhinni, hogy ettől tényleg megelevendnek a szereplők. Megemlítendő még Eliza Bennett, aki még csak 17 éves, és, ha így folytatja nagy karrier állhat előtte, illetve Paul Bettany, aki már jó néhány alkalommal bizonyította tehetségét, és a film egyik legjobban összerakott karakterét hozza Dustfinger szerepében. Ezzel együtt sajnos megvannak a film kisebb hibái is, de ezek nagyrésze betudható a kis költségvetésnek, abból, pedig véleményem szerint a maximumot kihozták. Így ez nálam 8/10, és minél előbb be kell szereznem a könyvet is!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból