2009. október 26., hétfő

Értékelés: Rockhajó (The Boat That Rocked)

Azok a boldog 60-as évek, amikor bakelit volt CD helyett, az internet szabadságát meg a kalózrádiók jelentették. Sex, drog és Rock and Roll idejében vagyunk, az Északi-tengeren ringatózik egy hajó, mely a nap 24 órájában popot és rockot játszik.
A nép imádja őket, mindenki meg van értük zavarodva és őket hallgatja. A hajó tele dj-kkel, így tudják biztosítani a nonstop zenét a hallgatóiknak és még piheni, csajozni és zülleni is van ideje mindenkinek.
A hajó csajoktól mentes, de kéthetente érkezik egy hajó egy rakat hölggyel, hogy a dj-ink ne unatkozzanak. Egy napon érkezik egy fiatal újonc a hajóra, akit anyja küldött oda. Egy picit felkavarja a hajó eddig sem unalmas életét. A hajón tartózkodik az apa, kinek kilétét homály fedte mindeddig. Az újdonsült fiúnak eddig még nem volt szerencséje a nőkhöz, így a hajó fejese meghívja unokahúgát, hogy összehozza őket. Mindeközben a kormány gőzerővel próbálja lekapcsolni őket, még törvényt is képes hozni az ügy hatékonyságának érdekében, több-kevesebb sikerrel akár sikerülhet is.
Nem kell megijedni a filmtől a cím hallatára, én sem vagyok egy nagy Rock and Roll rajongó, de a zenék egytől egyig hallgathatóak és összeköti a film részleteit.

A története egyedinek mondható, már csak azért is, mert nem tudok róla, hogy lenne hasonló storyval bíró film. Örülök, hogy nem egy sablon filmet láthattam.


A filmben olyan nagy nevekkel találkozhatunk, mint Philip Seymour Hoffman (Kétely, Charlie Wilson háborúja), Bill Nighy, akit az Underworld egyes részeiben láthattunk a fő vámpírok Victorjaként.


Nálam éri a 10/9 pontot, bár először csak 7-et akartam rá adni, de ahogy kezdett kialakulni a történet, így megtetszett és felkerekedett 9-re.
  • Trailer:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból