2009. október 19., hétfő

Értékelés: Fel! (Up)


FEL! (Up)




Ismét hozza a formáját a PIXAR, nem volt csalódás egy picit sem, ugyebár évente egy, maximum két animációval készülnek, de azok annyira minőségire sikerülnek, hogy szinte nem lehet bennük hibát találni.

Amiket eddig láthattunk tőlük, kezdem rögtön a legelején, amikor az animáció indult 1995-ben, ez lenne a Toy Story, aztán az Egy bogár élete is simán adta magát, majd jött a folytatása a Toy Story-nak, aztán a továbbiakban csak fejlődtek ahogy teltek az évek és javult a technika is, jöttek még szép sorban: Szörny Rt., Némó nyomában, aztán az Oscar-díjas A hihetetlen család, a Verdák szintén nagy nyomot hagyott közönségében és mindenki oda volt érte, utána láthattuk még tőlük a L’ecsót, majd a tavalyi szintén Oscar-díjas Wall-E-t, idén pedig a Fel c. animációs film amiről ugyebár szó lenne. Szóval folytatom is.




Kellően megható animáció kerekedett ki, az egész film valami zseniális történettel bír, arról lenne szó, hogy a nagyvárosban él egy bácsi, Carl Fredricksen, körülötte építkezések mindenhol, csak egyedül az ő kis régies háza kandikál ki a modern városból. Aztán egy nap elhatározza, hogy léggömböket köt a házára és útnak indul, a cél ahová soha nem tudtak eljutni a feleségével az életben, de most itt az adandó alkalom, csakhogy útközbe éri egy kis meglepetés. Kopogtatnak… szóval ennyit a nyugodt kalandról, egy kiscserkész Russel döntött úgy, hogy mindenképpen segíteni akar neki, így ő kíséri Fredricksen-t a kalandos úton tovább.
Világot látnak, kalandoznak, de mikor összefutnak Fredricksen egyik gyerekkori példaképével, minden felborul és sietőssé válik az útjuk, találkozhatunk itt beszélő kutyákkal, ritka madárfajjal, és egy jópofa kiscserkésszel, aki mellett biztos, hogy nem fogunk unatkozni. Simán elszórakoztatott és kikapcsolt a film a maga 96 perce alatt.



Értékelés: Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha teheti moziban nézze, tökéletesen meg voltak válogatva a karakterek, a zenék, és minden a helyén volt. Nálam mindenképpen 10/10-es kategóriába tartozik, már csak egy dolgot sajnálok, hogy nem tudom betenni karácsonykor a fa alá.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból