2009. október 28., szerda

Vakító fehérség

Vakító fehérség (Whiteout)
Egy repülőgép száll az Antarktisz felett, rajta 5 orosz férfivel. Miután megisznak egy üveg vodkát, az egyikük kegyetlenül meggyilkolja társait, a gép lezuhan.
Eközben az állomásról épp hazatérni készülnek a dolgozók, és az egyetlen rendőr, Carrie Stetko (Kate Beckinsale), mielőtt beköszöntene a fél éves sötétség. Azonban Carrie hamarosan megtalálja az egyik holttestet, és a minden lében kanál Robert Pryce-szal (Gabriel Macht), valamint az állomás főorvosával, Dr. John Furyvel (Tom Skerritt) a rejtély megoldásának nyomába ered. Carrie a másik állomáson tett látogatása során szembe találja magát a gyilkossal, és az összecsapás során leesik Carrie kesztyűje, és két ujja megfagy. Hamarosan a további holttestek is előkerülni, és Stetko rendőrtisztnek igyekeznie kell, ha a sötétedés előtt végére akar járni az ügynek.
Időről időre egy korábbi eset is feltűnik Carrie visszaemlékezéseiben, melyből minden alkalommal egyre többet látunk. Röviden ennyi a Vakító fehérség története, 1-2 ügyesen elhelyezett csavarral fűszerezve. A film (egyik) csúcsjelenetén már az első tíz percben túlesünk, mikor Carrie lezuhanyozik, bár ebből sajnos nem láthatunk túl sokat, ugyanakkor én egyszer sem éreztem azt, hogy "na, zuhanyozzon már megint, mert semmi érdekes nem történik". A CGI hó elképzelhető, hogy egyeseknek zavaró lesz, bár nekem tetszett, a valódi havat is nagyon szeretem, így az "animált" sem okozott gondot, még 80 percen keresztül sem. Az említett visszaemlékezéseket jó érzékkel helyezték el a filmben, egy alkalommal sem érezni, hogy megtörné a cselekményt. A színészek közül mindenki megállja a helyét, Kate Beckinsale különösen jól hozza Carrie erőteljes, ugyanakkor érzelmes, és könnyen sebezhető karakterét. Ami még mindenképp jó pont, hogy a film nem finomkodik, ahol kell folyik a vér, vagy éppen lefagynak Carrie ujjai, ehhez a havas tájhoz persze ez is illett. Mindezek mellett persze megvannak a Vakító fehérség kisebb hibái, helyenként sajnos leül a történet, és a végére marad egy kis hiányérzetünk, hogy talán többet is ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból.

Értékelés: Ezekkel együtt is nekem azért tetszett a film, majd DVD-n biztos újranézem valamikor. Én 7/10-et adnék rá.

IMDb



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból