2009. november 10., kedd

DVD ajánló: A Simpson család – A film

Homer Simpson és családja tengetik mindenapjaikat Springfield városában, ahogy a sorozatból már megszokhattuk, Bart a csínytevő, Lisa mindenkinél okosabb, Maggie éli gyerekkorát, Marge pedig a családot tartja össze. Egy nap rádöbben az állam, hogy nagyon magas a szennyezettsége Springfieldnek, amit a város szélén fekvő tó piszokja okoz, oda folyik a gyár szennye, és senki nem kíméli, mindenki teleszemeteli. Lisa máris próbál tenni ellene, így járja a várost, a környezetvédelem érdekében.
Homernak most is csak a fánkok járnak az eszében, ennek következtében az egyik étkezdébe érve megsajnál egy malacot, akit magához vesz, és úgy kezeli, mintha saját gyermeke lenne, amire Bart is vágyik, hogy így bánjon vele az apja. Így a szomszédnál keres menedéket Bart, ahol Flanders gondjaiba is veszi. Mindeközben Springfieldről kiderül, hogy az egész bolygó legelszennyezettebb városa lett, amit Homer csak elősegít, azzal, hogy az újdonsült malaca szennyét a tóba üríti.
Ekkor dönt úgy a kormány, hogy üvegbúrát tesznek a városra, hogy ne szennyeződjön tovább, senki se ki, se be nem tud menni, ám a kis Maggie Simpson át tud jutni a homokozóján keresztül, ahol később megszökik az egész család, mivel Homert tartják felelősnek a végső csapásért és üldözőbe veszik a városiak. Így hát Alaszkába indulnak, új élet reményében, de hazavágynak és rádöbbennek, hogy segíteniük kell városuk megmentésében, főleg, hogy a szenátor elrendelte, annak eltörlését a föld színéről.

Egész jó kis történet kerekedett ki a filmből, annak, akinek tetszik a sorozat, ami már a 21. évadját tapossa Amerikában, ez a film is fog tetszeni. Nem kis teljesítmény, főleg, hogy ott van a mi magyar büszkeségünk, Csupó Gábor az alkotók között. Viszont aki nem bírja a sorozatot, az inkább kerülje a filmet, mert könnyen átmehet rongálóba, előfordulnak olyan poénok, amik kicsit sokak néha, de ez így van jól.

Amiért nagyon tanulságos a történet, mert sajnos napjaink egyik legnagyobb gondja a környezetszennyezés, amit számtalan filmben feldolgoznak, megemlítenek mellékszálként, vagy épp fő témaként építenek belőle filmet, lásd, most csütörtöktől vetített 2012. Ha nem teszünk környezetünk érdekében, akkor saját végzetes hibánkba futunk bele, ez vegyétek úgy, hogy Lisa nevében mondtam.


Nálam nyújtotta azt a szórakoztatást, mint amit a sorozat is tud, és úgy vettem észre, hogy a szinkronhangok is a megszokottak voltak, ami jól áll a sorozatnak, sőt ez esetben jobb, mint az eredeti, úgyhogy adok neki egy
10/7-et. Amit még jó tudni, ha nem csal az emlékezetem, készülőfélben van a folytatás.
Egy kis képgyűjtemény a végére, ami akár háttérként is használható:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból