2009. november 29., vasárnap

Értékelés: Faster Pussycat! Kill! Kill!

A film arról szól, hogy három nem mindennapi csaj a sivatagban egy versenybe bonyolódik egy autóval arra érkező pasival és csajával. Egy harc során a férfi életét veszti, a párját pedig túszként magával viszi a három spiné. Útközbe megállnak tankolni, az egyik csaj szemet vet a szemközt tankoló izmos srácra, mire a kutas elejt egy olyan információt róla, hogy egy halom pénzt ásott el a sivatagban. A három csajnak se kell több, elkezdik követni egészen a birtokáig, ahol lebénult apjával él. Kieszelnek egy tervet, miszerint egyikük bemegy a birtokra vizet kérni, merthogy nincsenek hozzászokva a sivatagi élethez. A foglyuk szökést kísérel meg, de sikertelenül. A három bestia beépül a családba és mindent megpróbálnak a pénz megszerzésének érdekében.

Tarantino szerű alkotás? Tisztára mintha az ő filmjét látnánk, de mint tudni, 1965-ben ő még nem foglalatoskodott ilyenekkel. Egy kicsit hasonlítanám két mai filmhez a filmet, az egyik a Tarantino rendezésében készült Halálbiztos, ami nekem szintén bejött, a másik, pedig a még mozikba nem került Bitch Slap, amiről múltkor írtam egy cikket, úgy nagyjából mindkét előbb említett filmnek hasonló a tartalma.

Egy biztos, nem gyenge a film, abban a korban biztos nagyon ütősnek számított, mai szemmel nézve picit unalmas is lehet, hiába csak 82 perces. Nem tudom, honnan szedtek abban a korban ilyen szépséggel rendelkező színésznőket, de nagyon ment a filmhez, elvégre is ez volt az egyik lényege. A mellekkel nem spóroltak, ha a film nem tetszik, legalább van mit nézni, egyes mai hölgyek irigykedhetnek kicsit. Tetszett a felépítése, és az, hogy volt benne meglepetés, fordulat is, főleg a végén, amin meg is lepődtem. A vége felé átmegy egy kicsit hihetetlenbe, pl. ott van az a rész, mikor az izmos fiú és az egyik hölgyemény küzdenek a homokban, és a fele akkora csaj, erősebbnek bizonyul egy-egy ütésnél.

A film szépfiúja, aki után indulnak a birtokra, róla teljesen az jut eszembe, hogy, ha lett volna a 60-as években Terminátor, simán lehetett volna Schwarzenegger helyettesítője, persze ez csak elméletben, ha Schwarci nem létezne. A haja, az izomzata és az arca is megfelelő lehetett volna a szerepre.

A zenei aláfestése teljesen hozta a 60-as évek filmjeinek hangulatát, letagadhatatlan, hogy akkor készült a film. Végtére is nem mondom, hogy rossz volt, csak mai nézettel kicsit nehezen emészthető, de kapja a 10/8-as értékelést. A bemutatóból mindenki eldöntheti, mennyire fekszik neki a film, ami egyébként igazi VHS élmény volt. Luke 10/10-et adott rá, itt olvasható az ő kritikája.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból