2009. december 22., kedd

Robert Rodriguez készülő folytatásfilmjeiről

Gyakorlatilag 2005-ös bemutatása óta keringenek a pletykák, hogy lesz-e vajon folytatása a Robert Rodriguez rendezte Sin Citynek, mely Frank Miller képregénye alapján készült, aki szintén besegített a rendezésbe is. Miller korábban azt állította, hogy a második rész az ő egyik története az Egy nő, akiért ölni tudnál alapján készül majd el, és a címszerepre többek között Angelina Jolie és Rachel Weisz neve is felmerült. Később olyan hírek láttak napvilágot, hogy Miller már a 3. filmen is dolgozik, ami a Hell and Back című képregény alapján készülne, és a főszerepet Johnny Depp játszaná. Októberben Stephen L'Heureux producer azt mondta, reméli, hogy 2010 második felében megkezdődhetnek a 2. rész munkálatai, Miller forgatókönyve alapján. A nagy bábeli zűrzavar helyretételének érdekében a Movieweb.com weboldal úgy döntött, felkeresik az egyik legilletékesebb személyt, a rendező/író/producert, Robert Rodriguezt, aki másik népszerű franchise-a, a Kémkölykök következő részéről is mondott pár szót. Az első kérdés úgy szólt, ha lenne ideje a Sin City 2 elkészítésére, mindenképpen belevágna-e?



Robert Rodriguez: Igen, még mindig úgy tervezzük, hogy jövőre amint tudunk, nekiállunk a munkálatoknak, de őszintén szólva, még nem tudom, mikor tudom majd besűríteni.

Movieweb.com: Mit gondolsz, tényleg megvalósul majd a film?

Robert: Nem mondom, hogy nem, mert nem tudom, hogy így lesz-e. Tudom, hogy Frank meg akarja csinálni, én is meg akarom csinálni, az egész dolog az idő hiányán vagy meglétén múlik. Nem az van, hogy kijelenthetem, hogy elkezdjük a forgatást. Nem ez lesz a következő filmem, de lehetséges, hogy az azutáni majd igen.

Movieweb.com: Van már olyan forgatókönyv, amivel elégedett vagy?

Robert: 2007 óta van egy forgatókönyvünk. Ez az, amit Frank írt, és nemrégiben átolvastuk, és azt kérdeztük magunktól: tényleg ez a tökéletes? Így 2-3 év távlatából nézve elképzelhető, hogy eszközölünk majd némi változtatást, de semmi komolyabbat.”

Szóba került Carla Gugino múltkori interjúja is, melyben a szépséges színésznő azt mondta, hogy „Mindenki más filmek rendezésével van elfoglalva, mármint úgy értem, Frank és Robert, szóval nem tudom.” Robert a következőket mondta Carla szavaira:

Robert: Ó, igen, a színészek nem tudják, mit mondjanak. Igazából nem nagyon beszéltem velük a dologról, de tudják, hogy szeretnénk megcsinálni, így azt kell mondaniuk, hogy igen, mivel nem hívtuk fel őket, hogy nem fogjuk megcsinálni a filmet. Frank is azt fogja mondani, hogy megcsináljuk, én is azt fogom mondani, csak az a kérdés, hogy mikor. Ugyanez volt a Machetével is, mindenki kérdezgette, hogy „meg fogjátok csinálni? Meg fogjátok csinálni?” Így végül azt mondtuk, hogy „oké, rendben, lássunk hozzá”, és persze nagyon jó móka volt, szóval remélem, hogy a Sin City 2-vel is ez fog történni.

A végére Robert témát váltott, és a 4. Kémkölykök filmről kezdett el beszélni, melyben szintén Carla Guginóval dolgozik, na meg persze Antonio Banderasszal. Rodriguez mester azt mondta, a 4. rész inkább a franchise újraindítása lesz, nem pedig egy újabb folytatásfilm:

Robert: Tartozom még egy filmmel a Weinsteinnek, és már van is egy Kémkölykök forgatókönyvem, ami újraindítaná a franchise-t. Nem a régi kölykök lennének benne, hanem újak. Nagyon klassz sztori, és szeretnék is március-április környékén nekiállni. Azt szeretem a Kémkölykökben, hogy mindig az első rész jut róla eszemben, ami nem csak a gyerekekről szólt, hanem sokkal inkább a szülőkről, mert amikor szülő leszel, nagyon sok új ötleted támad, és ez nekem nagyon tetszett benne. Szóval, nagyon jó a sztori, a gyerekek körében pedig nagyon népszerű a kémkölykök cím, így a Weinstein szeretne még egy részt készíteni, amihez nekem van is egy forgatókönyvem. Egészen az első részhez írt szkriptemhez nyúltam vissza, és így találtam egy akkor fel nem használt ötletet, és azt mondtam: „ejha, ezek tök jó ötletek, és most végre életre kelthetem őket.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból