2010. január 16., szombat

Értékelés: Amerikai Pite 7: A szerelem Bibliája (American Pie Presents: The Book of Love)

 
A történet szerint, három haver, akiknek még nem volt szerencséjük a szexhez, keresik az afelé vezető legrövidebb utat, azt hozzá kell tenni, hogy nem kispályás csajokat szemelnek ki maguknak. Bambáskodásuk során egyikük felgyújtja a könyvtárat, és a másnapi takarítás során rábukkannak a szerelem bibliájára, mely már 40 éve porosodott az egyik polc alatt, ez fog segítséget nyújtani céljuk eléréshez.

Itt sem kell várni, hogy hozza az eredeti trilógia színvonalát, de lazán szórakoztató és nem sok giccsel televágott vígjáték, amin jókorákat derültem, pedig fogalmam se volt, hogy mit várjak el egy sokadik, vagyis hetedik résztől. A cím  már annyira nem igaz, mint az első három résznél, ugyanis, ha szó szerint fordítjuk, az Amerikai pite bemutatja lenne a helyes, de így könnyebben eladható, úgyhogy ez megbocsátható vétek.

Teljesen azt mutatja be, ami napjaink fiataljai között zajlik, csajozás, szívatás, videó felvételek, melyeket a youtube-on szanaszét néznek a kamaszok. A gyíkharc sem marad el, ami szintén a nevetésfaktort növeli, valamint amit még észrevettem, hogy mintha itt most kicsit szexisebbre vették volna a figurát, ugyanis a cici-villogtatással nem spórolnak. A csajokkal szintén törődtek, szép eyecandy lányokat sikerült összeszedni, úgyhogy erről is pozitív véleménnyel vagyok.

Beszólások terén pár, amit sikerült megjegyezni és tetszettek: „Két ilyen köcsög még a Jonas Brothers koncerten se tudna lefektetni senkit egy halom V.I.P. jeggyel sem!”, vagy „Kilométereink célja volt, hogy lássunk pár függőleges mosolyt.

A negyedik résztől számolva, szinte mindegyik részben szerepel valami sport, itt most a kosárlabda köré épül, de belepillanthatunk, hogy zajlik az élet egy sí táborban is. Utóbbival engem nagyon megvettek, mert régóta síelek, és imádom a havat, valamint a hófedte tájakat.

Ami egy picit negatív, amikor egy Stifler nevű csávó felbukkan, kissé butaság volt neki ezt a nevet adni, ugyanis nem ér fel arra a szintre, hogy használhassa azt a nevet, amit már a trilógiából ismerhetünk. Túlzások is előfordultak, de csak mértékkel, ami egy ilyen számú folytatásban elfért, és egyszer nem jutott eszembe, hogy, na jó, ennyi volt, nem nézem tovább, mert annyira gáz.

Összegzésben, ha az első három rész értékelését figyelmen kívül hagyom, akkor 10/6-ra rúg a mérce. Viszont Luke kollégánál kicsit kipukkadt ez a lufi, így ő nem is fog róla írni, de 10/3-as szinten jött be neki.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem is inkább 10/3 a film. Ritka ha egy filmet 3 részletben nézek meg, na ez ezek közé tartozott!

Luke írta...

Az a helyzet ezzel szerintem, hogy aki mondjuk ezt látja elsőnek, vagy másodiknak az ilyen jellegű vígjátékok közül, annak könnyen lehet, hogy bejön, de ha kb. ez a 20. ilyen film, akkor már nem sok újdonság van benne, konkrétan kétszer ha mosolyogtam a filmen.

függő írta...

Én konkrétan jó ideje nem néztem ilyet, lehet ezért kapott ennyi pontot, meg hát, ha újra kéne nézni nem tenném, de a pont az akkor is maradna, ha újraértékelném.

Luke írta...

Nem is baj az, én mostanában sok vígjátékot néztem, lehet, hogy különben engem is valamivel jobban elkapott volna.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból