2010. január 3., vasárnap

A Sony és a 2010-es év

A Warner, a Disney és a Summit Entertainment korábban már beszámolt idei filmjeinek összefoglalójával, és most megérkezett a Sony Pictures is. A listában találhatunk vígjátékot, akciófilmet, drámát, szuperhősös produkciót és horrort is. Íme tehát a Sony idei filmjeinek listája rövid ismertetőkkel:


Legion (Légió) – amerikai bemutató: január 22.

A természetfeletti akció-thrillerben egy gyorsbüféből az emberiség túlélésért vívott harcának színhelye lesz, miután Isten elveszíti az emberekbe vetett hitét, és elküldi angyalait, hogy hozzák el a Földre az apokalipszist. Az emberiség jövője egy csapat sivatagban rekedt idegenen és Mihály arkangyalon (Paul Bettany) múlik.



Dear John (Kedves John) – amerikai bemutató: február 5.

Nicholas Sparks azonos című bestsellere alapján Lasse Hallström rendezte a filmet, mely John Tyree (Channing Tatum), egy eltávon lévő katona, és Savannah Curtis (Amanda Seyfried) kapcsolatát meséli el. Az elkövetkező hét évet John katonai szolgálatai miatt egymástól távol töltik, de folyamatosan leveleznek egymással.



The Bounty Hunter (A fejvadász, vagy A nejvadász) – amerikai bemutató: március 19.

A Gerard Butler által megformált bérgyilkos következő áldozata nem más, mint ex-neje (Jennifer Aniston), akivel azonban hamarosan együtt kell küzdeniük az életükért Las Vegasban. További infó itt!



Death At A Funeral (Halálos temetés) – amerikai bemutató: április 16.

Frank Oz 2007-es filmjének remake-jében egy család történetét ismerhetjük meg, akik egy temetésen találkoznak, ahol súlyos titkok derülnek ki néhányukról, és egy-két nem várt dolog is történik. További infó itt!



Takers (Tolvajok) – amerikai bemutató: május 14.

A film középpontjában egy csapat notórius bűnöző (Idris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen és Michael Ealy) áll, akik folyamatosan meglógnak a zsaruk elől tökéletesen kivitelezett bankrablásaiknak köszönhetően. Sosem hagynak bűnjelet, vagy bizonyítékokat. Utolsó nagy dobásuknál, melyben minden eddiginél több pénzt zsákmányolhatnának, feltűnik egy kőkemény nyomozó (Matt Dillon), aki mindent megtesz, hogy megállítsa őket.



The Karate Kid (A karate kölyök) – amerikai bemutató: június 11.

A klasszikus karatés film remake-jében a Will Smith fia, Jaden által alakított Dre Parker édesanyjával (Taraji P. Henson) Kínába költözik, ahol azonnal beleszeret osztálytársába, Mei Yingbe, akivel azonban a társadalmi és kulturális különbségek miatt még az is lehetetlen, hogy barátok legyenek, ráadásul érzelmeivel magára vonja néhány srác haragját is. Ekkor jön a képbe Mr. Han (Jackie Chan), aki elkezdi a fiút tanítani a karate művészetére. További infó itt!


Grown Ups (Felnövők) – amerikai bemutató: június 25.

A vígjáték főszerepében öt régi jó barát, és volt csapattárs, Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, Rob Schneider és David Spade áll, akik évekkel később újra összejönnek régi baseballos emlékeik felidézésére. Feleségeikkel (Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph) és gyerekeikkel együtt töltik július 4-ét, és rájönnek, hogy az, hogy eljárt felettük az idő, még nem jelenti azt, hogy fel is nőttek. További infó itt!



Salt – amerikai bemutató: július 23.

Az akció-thriller középpontjában egy CIA hivatalnok, Evelyn Salt (Angelina Jolie) áll, aki mindig hű volt a szervezethez, és hazájához. Hűségét azonban hamarosan próbára teszik, miután azzal vádolják meg, hogy valójában egy orosz kém. Evelynnek minden erejét és tudását be kell vetnie üldözőivel szemben, és a dolgok mélyére kell ásnia, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. További infó itt!


The Other Guys (A másik srácok) – amerikai bemutató: augusztus 6.

A film története két nyomozóról, Allen Gamble-ről (Will Ferrell) és Terry Hoitzról (Mark Wahlberg) szól, akik első ránézésre igen furcsa párosnak tűnnek, ugyanis előbbi jobban szereti a papírmunkát a valódi akciónál, míg utóbbi egy igazi kemény fickó, aki olyan akar lenni, mint a környék két legmenőbb zsaruja. Danson és Highsmith (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson) azonban amikor a srácoknak megadatik a nagy lehetőség, nem alakul minden a terv szerint. További infó itt!


Eat Pray Love (Egyél, imádkozz, szeress) – amerikai bemutató: augusztus 13.

Liz Gilbertnek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről egy modern nő álmodhat, szerető férj, szép ház, sikeres karrier, azonban, mint sokan mások, ő is elveszettnek, és zavartnak érzi magát, és igyekszik megtalálni, hogy mi is az, amit valójában akar az életétől. Liz úgy dönt, hátrahagyja kényelmes életét, és egy világkörüli útra indul, hogy megtalálja, amit keres. Olaszországban finom ételeket eszik, Indiában megtapasztalja az ima erejét, Balin pedig megtalálja a belső béke, és a szerelem közti egyensúlyt.



Priest (Pap) – amerikai bemutató: augusztus 20.

A film egy olyan világban játszódik, ahol emberek és vámpírok vívják harcukat. Paul Bettany alakítja a Papot, egy legendás harcost, aki az utolsó nagy vámpírháború óta visszavonultan él a többi ember között egy fallal köbe zárt városban, melyet az egyház irányít. Mikor azonban 18 éves unokahúgát elrabolják a vámpírok, a Pap útra kel, hogy bosszút álljon a vérszívókon, különösen a vezérükön (Karl Urban). A harc során segítői is akadnak: unokahúga barátja (Cam Gigandet), egy helybéli seriff, és a Papnő, aki tagja volt hajdani vámpírgyilkos csapatának is. További infó itt!


Born to be a Star (Sztárnak született) – amerikai bemutató: szeptember 3.
Egy kisvárosi srác Hollywoodba költözik, hogy szülei nyomdokaiba lépjen, és belőle is pornósztár legyen.


The Roomate (A szobatárs) – amerikai bemutató: szeptember 17.

A thriller egy főiskolai kollégiumban játszódik, ahol az egyik lányt megszállja az ördög, és elkezdi kiirtani szobatársa ismerőseit. További infó itt!


The Social Network (A közösségi portál) – amerikai bemutató: október 15.

A film a Facebook alapítójának történetét meséli el. További infó itt!


Burlesque (Burleszk) – amerikai bemutató: november 24.
Ali (Christina Aguilera) egy kisvárosi lány, akinek fantasztikus hangja van. Hogy valóra váltsa álmait Los Angelesbe költözik, ahol a The Burlesque Lounge-ben (a Burleszk Hall), egy zenei színházban kezd el dolgozni pincérnőként. Ali barátságot köt az egyik táncosnővel (Julianne Hough), ellenfélre talál egy féltékeny táncos (Kristen Bell) személyében, és beleszeret a zenész-pultosba, Jackbe (Cam Gigandet). Egy színpadi menedzsernek (Stanley Tucci), és a műsorvezetőnek (Alan Cumming) köszönhetően Ali hamarosan a színpadon találja magát, és hangjának köszönhetően a Hall ismét régi fényében kezd tündökölni. Azonban hamarosan megérkezik egy színházi vállalkozó (Eric Dane), aki egy roppant csábító ajánlattal áll elő.


The Green Hornet (A zöld darázs) – amerikai bemutató: december 22.

A Columbia Pictures jóvoltából visszatér a nagyvászonra a tévéből, rádióból, és képregényekből is ismert szuperhős, a Zöld darázs, akit ezúttal Seth Rogen kelt majd életre. A filmet Michael Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása) rendezi, Seth Rogen és Evan Goldberg (Superbad - Avagy miért ciki a szex) forgatókönyve alapján, melyet George W. Trendle rádió sorozat nyomán készítettek a srácok. A forgatás a nyáron kezdődik majd.


A cikkben szereplő magyar címek nem hivatalosak, némelyik nyersfordítás, de van köztük egyéb megközelítés is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból