2010. március 1., hétfő

Értékelés: 12 menet (12 Rounds)

12 Menet

Danny Fisher (John Cena) és társa járőrözés közben véletlenül rábukkannak egy régóta körözött személyre, Miles Jacksonra, akinek nyomába erednek. Danny térdre kényszeríti a bűnözőt és barátnőjét, akit az FBI már jó ideje készül elkapni, mindeddig sikertelenül. A barátnője egy szerencsétlen véletlen folytán életét veszti, őt pedig börtönbe dugják. Egy év elteltével sikerül megszöknie, és első útja Danny nyomozóhoz vezet, hogy megtorolja elveszített kedvese halálát. Így Miles viszonzásul elrabolja Danny barátnőjét, hogy bosszút álljon, és a visszaszerzése érdekében, 12 menetet, vagyis 12 halálveszélyes feladatot kell végrehajtania. Az, hogy egész New Orleanst felforgatja, nem kifejezés…

Ekkora tökös akciófilmet régen láttam, idejét sem tudom már, úgyhogy ez nálam bazinagy meglepetésként hatott. Kicsit A szikla, és a Die Hard filmek jutnak róla eszembe, utóbbi teljesen jogosan, hiszen a rendező megegyezik a Die Hard 2-ével. A sebesség, amit a film diktál azért sem meglepő, így utólag utánanézve, mert a produceri teendőket is egy olyan személy látta el, aki gyors filmet már rakott le elénk, ez pedig a Féktelenül. Kár, hogy ezt a hazai mozik nem vetítették, hanem egyből DVD-re érkezett hozzánk, igaz már nem most. Féléve.

John Cena kedvencek közé tartozik nálam A tengerészgyalogosbeli szereplése óta, ott is nagyon bírtam, itt pedig szintén illett rá, a „megyek és török-zúzok” szerep. Érdekesség, hogy ő a való életben pankrátorként tevékenykedik. A story az már biztos unalmas sokak számára, ez a „megzsaroljuk, és ha nem teszi, amit mondok, akkor megölöm a barátnőjét”, de nálam, hogy belekössek, elvette a figyelmem a kiapadatlan akcióhalmaz. Olyan szinten tolják végig az egész filmet, hogy tényleg grat a készítőknek. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ennyi pöpec dolog mellett 10/8-nál kevesebb pontot, ha akarok se tudok adni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból