2010. március 18., csütörtök

Értékelés: Ahol a vadak várnak (Where The Wild Things Are)

Ahol a vadak várnak

Max éli képzelete szülte világában életét, senki nem figyel rá, még mikor nővére, Claire bunkó haverjai belepiszkítanak játékba, akkor sem törődik öcsikéjével. Mivel Maxtől nem áll messze a mesevilág, gyakran kényszerül egyedül játszani barátai híján, ám egy napon azt észleli, hogy kezd kissé állati módon viselkedni, amit nem ért, hogy miért van. Egy családi összejövetel alkalmával megharapja anyukáját, és elszabadulnak az indulatok, így hát világgá indul, hogy felfedezze saját kis birodalmát, ahol csodálatos lényekkel találkozik.

Konkrétan nem karácsonyi film, de én simán be tudnám ebbe a kategóriába sorolni, viszonylag vidám hangvitelű családi kalandfilmet tárnak a szemünk elé. A film hangvitele váltakozó, az elején és végén kapunk egy kis szomorúságot, viszont a közepe tele van vidám dolgokkal. A háttérzene az, amire még felfigyeltem, és egyből a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozat szomorkás zenéje jutott eszembe olykor, és tökéletesen sikerült is vele tükrözni a hangulatot, amit szerettek volna.

A lények szerethetőre és egyedire sikerültek, nagyszerű betekintést nyerhetünk különös világukba, megismerhetjük szokásaikat, és ami a lényeg, hogy nagyrészt gonoszságtól mentesek, játékosak. Ami még fura, hogy emberi nyelven kommunikáltak. A lényekről még annyit, hogy bemutató alapján kicsit kételkedtem mit sütnek ki belőle, de végül is teljesen nem azt kaptam, amit vártam, szóval kellemes csalódás ért. A filmen csak néha látszik meg, hogy $100 millióba került, és úgy vélem, nem igazán váltotta be azt a sikert, amit a készítők elvártak volna, ugyanis jelenleg csak $77 milliót hozott hazáján belül.

Azoknak ajánlanám a filmet, akik nem zárkóznak el a fantáziavilágtól és nyitottak új lények megismerésére, akik nem, azok hanyagolják, ezt csak lazán lehet venni, és úgy garantáltan tetszeni fog. Nem értem miért, de folyamatosan az pörgött a fejemben, hogy tisztára olyan volt, mintha egy Peter Jackson fejéből kipattant filmet néznék, holott semmi köze nincs hozzá. Örülök továbbá, hogy nem húzták hosszúra, úgy nagyjából 90 perces játékideje van a filmnek, amit képes is kezelni szinte végig.

A lényeg, hogy a kis felfedezőnk felfedezett nekünk egy új és egyedi világot, melyet, ha értékelnem kell 10/7-re tenném a lécet. Könnyed kis vasárnap délutáni vagy, ahogy feljebb írtam, karácsonyi szórakoztatás akár családi célra is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból