2010. március 16., kedd

Értékelés: Sárkányvadászok (Chasseurs de dragons / Dragon Hunters)

 

Pontosan annyi apró szigetből áll a világ, ahány sárkány bujkál benne. A végtelen világ mesés szigetein királyságok, pusztuló várak és láthatatlan tavak lebegnek. A történet középpontjában Lian-Chu a hatalmas erejű, ám jámbor sárkányvadász, és Gwizdo, a szómenéses, de sárkányvadászatban haszontalan társa, valamint különös kék kutyájuk áll. Az öreg Arthur király ismeri a jóslatot, miszerint hamarosan visszatér a legnagyobb sárkány, a Világfaló. A két előbb említett szakmabeli elvállalja a kézre kerítését, ráadásul idő közben csatlakozik hozzájuk a király unokahúga, Zoé, aki minden további nélkül biztonságban érzi magát, mivel lovagoknak hiszi őket.

Adtam neki egy esélyt, ugyanúgy, mint az 51-es bolygónak (Planet 51) is, ám erre azt mondom, sokkal fantáziadúsabb mind a történet, a karakterek, de még a fantasztikus világuk is, amit megismerhetünk. Persze itt sincs szó DreamWorks/Pixar színvonalról, ám a maga kis kategóriájában egyszer abszolút nézhető volt. Rögtön a film elején bizakodásra ad okot, mikor kiírják Klaus Badelt zeneszerző nevét, ugyanis az ő nevéhez fűződik A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka filmzenéje, és most is sikerült elég sirály zenét csinálnia, ami kiválóan hozzáillett a kalandokhoz, melyekben nem kell hiányt szenvednünk.

A karaktereket illetően Hector nagyon bejött, mindig csalt egy kis vidámságot a vászonra, és a többi szereplő is megállta a helyét, viszont voltak olyan megvalósítások, amire nem fektettek elég hangsúlyt, és sajnos kidolgozatlanok maradtak. Visszatérve a figurákra, mekkora ötlet már az is, ahogy a Világfaló sárkányt megvalósították, hogy temérdek kis sárkány alkotja, ezért mindenképpen pacsi a készítőknek, néha vitt egy kis mókát az unalmasabb részekbe. Viszont hiába csak 80 perces volt, mégis olykor leült, és nem ment az idő, itt alapjában véve meglátszott, hogy indie animációs film.

Összességében nem mondom, hogy rossz volt, de tényleg egyszer nézős, viszont egy fokkal kellemesebben hatott, és aranyosabbak voltak a karakterek, mint az előbb említett indie társa, így ennek fényében egy halvány 10/6-ot ér.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból