2010. március 4., csütörtök

Oscar 2010- A legjobb női mellékszereplők

Már csak három nap van hátra a 82. Oscar gáláig, így szokásunkhoz híven ismét górcső alá vesszük a színészkategóriák jelöltjeit, elsőként a női mellékszereplőket. Tavaly az idén is jelölt Penélope Cruz nyert a Vicky Christina Barcelonában nyújtott alakításáért.
Anna Kendrick: A 25 éves színésznőnek ez az első jelölése, az Egek urában nyújtott alakításáért, amelyért nemrég a Golden Globe-on is ott volt a jelöltek között. Ennek fényében itt léte nem meglepetés, győzelme viszont annál inkább az lenne.








Maggie Gyllenhaal: A 33 éves színésznőnek szintén ez az első jelölése, érdekesség, hogy sem a Golden Globe-on, sem az SAG-n nem volt ott a jelöltek között. Ez mindenképpen figyelemreméltó dolog, ugyanakkor így is meglepetés lenne a győzelme. A Crazy Heartból egyébként Jeff Birdges is ott van a jelöltek között a férfi főszereplő kategóriában, de velük majd vasárnap foglalkozunk bővebben.






Mo'Nique: Egyértelműen ő a kategória legnagyobb esélye, miután a Golden Globe-on és az SAG-n is ő nyert a Preciousben nyújtott alakításáért. Nagy meglepetés lenne, ha az Oscar nem hozzá kerülne.









Penélope Cruz: A "címvédő" spanyol színésznőnek ez a harmadik jelölése a Volver és a Vicky Christina Barcelona után ezúttal a Kilencben nyújtott alakításáért van itt.









Vera Farmiga: A 37 éves színésznő ittléte sem meglepő, hiszen a Golden Globe-on és az SAG-n is találkozhattunk már vele. Annához hasonlóan ő is az Egek ura révén van itt, melyből George Clooney is jelölést kapott a férfi főszereplők között. Tavaly a Kételynél volt ugyanez a helyzet, akkor Meryl Streep, Amy Adams és Philip Seymour Hoffman is jelöltek voltak, de végül egyikük sem kapta meg a díjat.





  • függő tippje: Mo'Nique
  • Luke tippje: Mo'Nique
  • függő kis kedvence: Vera Farmiga
  • Luke kis kedvence: Anna Kendrick
  • függő nagy hiányzója: -
  • Luke nagy hiányzója: Marion Cotillard (Kilenc)
A tippünk az a valaki, aki a várakozások alapján a legesélyesebb lehet a díjra, a kis kedvenc az a valaki, akinek a legszívesebben adnánk a díjat, a nagy hiányzó pedig az, akinek szerintünk helye lenne a kategóriában, de valamiért nem fért be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból