2010. április 10., szombat

Értékelés: 500 nap nyár - (500) Days of Summer

500 nap nyár

Ebben a szerelemről és végzetről szóló csavaros romantikus vígjátékban egy fiatal üdvözlőkártya-író (Joseph Gordon- Levitt) reménytelenül és egyre kétségbeesetten keresi álmai vágyát, a nagy Ő-t... aki akár új munkatársa, a bájos Summer (Zooey Deschanel) is lehetne!

Ám 500 napos, szokványosnak távolról sem nevezhető kapcsolatuk alatt sok minden egészen új megvilágításba kerül. Mindketten megértik, hogy a boldogsághoz vezető út tökéletesen kiszámíthatatlan, totálisan ellenőrizhetetlen – és kimondhatatlanul mulatságos! (De nem feltétlenül ebben a sorrendben.)

Nem tudtam mit lehet várni, egy ilyesfajta romantikus vígjátéktól drámától, de tény és való, hogy valami egyedi élményt tudott nyújtani. Mindenki azt gondolná (én is), hogy csak egy újabb klisés végfejletes filmecske lesz, de a hangulata az totál magával ragadó, úgymond nem lehet „letenni” a filmet, és nem kiszámítható a végződése. A címben is szereplő 500 napot úgy mutatja be, hogy ugrálunk ide-oda, amivel először kivolt a… mondom ez követhetetlen lesz így, de a végére be kellett látnom, hogy ez bizony így volt zsír. A rendezői székben Marc Webb, méghozzá az a Marc Webb, aki átvette Sam Raimitől a Pókember sorsát, és ezek után bizakodok, hogy azon a fronton sem fogunk csalódni, ha legalább ilyen jó munkát hagy majd maga mögött.

Viszonylag kis hírnévvel rendelkezik mindkét főszereplőnk, ám annál nagyobb hozzáértéssel látták el feladatukat. Zooey Deschanel, akit először nem tudtam hová tenni, de egy kis agytörés után beugrott: Az igenemberben volt Jim Carrey színésztársa. Először is, a szemei magával ragadóak, néha csak azon vettem észre magam, hogy elvesztem bennük, és amúgy sem egy csúnya hölgyemény, de a végén alakulhatott volna másképp az ő szála, bár az tipikussá tette volna a filmet. Joseph Gordon- Levitt alakította egy ideig a kedvesét, akivel teljes mértékben összeillettek, minden gond nélkül. Illetve nála még nem szabad elfeledni, hogy nem semmi drámázást mutatott be.

Összességében magával ragadó feeling, nyugodt hangulat, király zenék, hatalmas színészi alakítások, és ezek fényében laza 10/7, szóval DVD-re fel! Extraként találkozhatunk kimaradt, és bővített jelenetekkel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból