2013. december 7., szombat

James Gandolfininek Oscar-díjat emlegetnek

A fogadási irodák a világ legcinikusabb és legpontosabban előrelátó helyei. Ha ott a posztumusz Oscar-díjakról tesznek közzé statisztikákat, akkor azt érdemes komolyan venni - mindazoknak, akik azt szeretnék megjósolni, hogy jelölhetik-e a legfontosabb filmes díjra James Gandolfinit az Exek és szeretőkben (12) (Enough Said, hazai bemutató: december 5.) nyújtott mókás és szerethető játékáért.

James Gandolfininek Oscar-díjat emlegetnek

A statisztika pedig azt mondja, hogy az elmúlt 85 évben mindössze nyolc alkalommal került fel a jelöltek listájára olyan színész, aki nem érte meg a film bemutatóját, és közülük csak kettőt szavaztak végül nyertesnek. A jelöltek között volt James Dean, Spencer Tracy, Massimo Troisi és a legutóbb Heath Ledger is. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy az idei legjobb férfi mellékszereplők versenyében nagyon erős a mezőny többek közt: a Phillips kapitány (Captain Phillips), A könyvtolvaj (The Book Thief), az Amerikai botrány (American Hustle) mellékszereplői is versenyben vannak. És nem biztos, hogy az Amerikai Filmakadémia tagjai számításba veszik majd, hogy az Exek és szeretőkben egészen újjá születő Gandolfininek ez az utolsó esélye a díjra.

Már csak néhány hónap és megtudjuk: talán felkerül a korona James Gandolfini pályájára - még akkor is, ha ő maga, sajnos már nem lehet ott a díjátadón.

IC Press

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból