2010. március 10., szerda

Értékelés: Fűrész VI (Saw VI)

Fűrész VI small

A soron következő játék középpontjában egy biztosítós fickó, akit rossz üzletpolitikája juttat elég nagy bajba, sőt még felesége sem marad ki a játszmából. A játék során döntenie kell életről, halálról, ki éljen és ki halhat meg, ki az, aki feláldozható és mindezen döntéseket eddigi üzletvezetési felfogása alapján kell meghoznia. A „szórakozást” Jigsaw feleségétől átvéve, Hoffman nyomozó vezényli. Jigsaw emlékekben van újra jelen velünk, és az ő általa kitalált játékok folytatódnak, amik egyre összetettebbek, és brutálisabbak. A jutalom a biztosítós fickónak, ha minden egyes feladatot teljesít, megszabadulhat egy jutalomkulcs segítségével a négy végtagjára rögzített bombától. Vajon sikerül neki? Viszont már Hoffman nyomozó sincs biztonságban, ugyanis Jigsaw felesége újra irányító pozícióba kerül.

Úgy éreztem már kihalt a műfaj, hogy csak egy újabb felesleges rész lesz, de nem, nem tudom, hogy csinálják, de nagyon értik a dolgukat, mind a rendező, de főként a forgatókönyvíró. Végig érdekfeszítő, izgalmas, bár az előző részhez mérten, talán egy hajszálnyival visszafogottabb, és kevésbé éreztem borzongást, de mindenképpen hű utódja. Már megszokhattuk az epizódikusságot, és ez most sem tér el, ezen lehet, hogy kellene picit változtatni, mert itt nem egy hetet, mint a sorozatok esetében, hanem egy évet kell várni, sőt nekünk „szerencsés” magyaroknak, mindig elintézi valaki, hogy ne moziba élvezhessük az ilyesfajta filmeket.

A hangra kitérve, én még mindig az angol hang mellett szavazok, valahogy a magyarral nem éli át úgy az ember, mint az eredetivel. A film játékideje egy picit lerövidült, de ez így volt jól, ha hosszabb lett volna, lehet, hogy nem tudják tartani folyamatosan a kíváncsiságszintet a nézőben.

A játékok, mint felül is írtam, egyre összetettebbek, kidolgozottabbak, ami tetszik, nem halad olyan gyorsasággal a főjátékos, mint az előző részekben. Igaz ennek következménye a kevesebb játszma, de jobban kivitelezettebbek is. A véresség továbbra is uralmon van, persze ez így van jól, manapság kevés az igazán jó horror. Viszont ez azok közé tartozik, és még borzonghatunk is. A film közben való evés továbbra sem javasolt, kivéve erős gyomrúak. Én bepróbálkoztam az elején…

A bevételeket tekintve, az első hétvégén nem hozott úgy a film, mint ahogy elvárták tőle, viszont még mindig alacsony, $11 millió dolláros költségvetésből készült. Így a jelenlegi bevételeit tekintve, ezt vissza is hozta. Mint már írtuk, úton a hetedik rész, nem meglepő módon 3D-ben.

Várom a folytatást, hiába van olyan érzése az embernek olykor, hogy kihalt belőle minden potenciál, de a második részt leszámítva, nekem az összes rész bejön. Erre sem fogok kevesebbet adni, mint 10/7.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból