2010. március 22., hétfő

Értékelés: Halálos iramban (The Fast and The Furious)

Halálos irambanBrian (Paul Walker) abszolút mindenre kész, hogy bekerüljön Los Angeles illegális versenyeinek veszélyekkel teli éjszakai világba. Miután kocsiját feltéve elveszít egy versenyt, de megmenti Dont (Vin Diesel) a zsaruk elől, így bekerül a csapatába. Feladata, hogy fényt derítsen arra az autós rablássorozatra, melynek hátterében nagy valószínűséggel újdonsült csapata áll, és még ennek tetejébe gyengéd érzelmeket táplál Don húga iránt, ami csak megbonyolítja helyzetét. Ráadásul később kiderül, hogy rendőr, és hamarosan veszélybe kerül inkongnitója, így döntenie kell, kihez marad igazán hű.

Na ez az a film, ami elé ha századjára is ülök le, garantált szórakozást nyújt, és most sem volt ez másképp. Alig 10 éve, hogy a moziba küldték, de még mindig ott tudott lenni a szeren, mondjuk nálam nem volt nehéz dolga, mivel nem áll tőlem messze a világa, amibe belekukkanthatunk. Konkrétan kijelenthetem, hogy ebben a kategóriában nincs párja mai napig: vad tuning verdák, észbontó bigék, és a zene is valami pazar. Rob Cohen (xXx) rendező nagyon értette a dolgát, bár az is igaz, hogy a cseszett jól sikerült forgatókönyv nagyban elősegítette, hogy lépést tudjon tartani a tempóval, amit a film diktál. Most fedeztem csak fel, hogy néhány vágás teljesen profi kategóriát célzott meg, és ez szintén előny, de itt is hozzájárultak a cool zenék, hogy a hangulat még jobban a tetőfokán legyen.

A sikerre garancia volt Paul Walker és Vin Diesel jelenléte, ez tény, bár utóbbinak volt nagyobb befolyása. Dieselnek véleményem szerint ez volt az egyik legjobb szerepe, persze ne feledjük a Pitch Blacket sem, de itt annyira beleillett a környezetbe, hogy tényleg tuti választásnak bizonyult. Walkert annyira nem kedvelem, de a Halálos iram sorozatnál kivételt teszek vele, és szintén beírta magát a témába. Ne feledjük, a női frontot sem, melyen egyszer Michelle Rodriguez domborít, aki igazi tökös csaj, és semmitől nem riad vissza, vagy a Miát megformáló Jordana Brewster-t, aki Don húgának szerepében tűnik fel.

Pontjait tekintve 10/8 10/9, még mindig, és ez betudható a kiváló sztorinak, és hogy végig pörög, egyszer nem ül le az unalom porába. Szóval hamarosan találkozunk, a már nem ilyen jól sikerült második résznél.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból